Τρεις μετανάστες πέθαναν από δίψα στην έρημοΤρεις Νιγηριανοί μετανάστες πέθαναν από τη δίψα την περασμένη εβδομάδα στην έρημο του Νίγηρα, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λιβύη, ενώ άλλοι δέκα συμπατριώτες τους σώθηκαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα από έναν αιρετό αξιωματούχο της πόλης Αγκαντέζ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το όχημα που μετέφερε τους επίδοξους μετανάστες υπέστη βλάβη ενώ διέσχιζαν την έρημο, κατευθυνόμενοι στη Λιβύη. Τρεις από αυτούς πέθαναν αλλά οι υπόλοιποι εντοπίστηκαν και σώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα, χαμένοι στην έρημο όπου περιπλανιούνταν αναζητώντας μάταια τις δύο πηγές πόσιμου νερού από τις οποίες επρόκειτο να περάσουν.

Οι ροές των μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική προς τη Λιβύη και από εκεί στην Ευρώπη έχουν μειωθεί σημαντικά μετά το 2017, όταν είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Πρόσφατα, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τη Νιαμέι, ο πρόεδρος του Νίγηρα Μουχαμαντού Ισούφου αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν από τη χώρα του έχει πέσει στις 5-10.000 ετησίως, από 150.000 που ήταν, χάρη στα δραστικά μέτρα που έλαβαν οι αρχές.

Για να καταπολεμήσει τη διακίνηση ανθρώπων ο Νίγηρας ενέκρινε το 2015 έναν πολύ αυστηρό νόμο με βάση τον οποίο στους διακινητές μπορεί να επιβληθεί ποινή ακόμη και 30 ετών κάθειρξης. Ο στρατός και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εντείνουν επίσης τις περιπολίες στην έρημο για να αποτρέψουν τους επίδοξους μετανάστες.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 19:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει