Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τρεις νέοι κατηγορούμενοι για το θάνατο της Στέλλας

Έχει ξεκινήσει η κατάθεση γιατρών, νοσοκόμων και άλλου προσωπικού του νοσοκομείου

Σημαντική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Σε τρία ακόμα άτομα, πλην των δυο νεαρών εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που μάλιστα έχουν ήδη λάβει κλητήρια θεσπίσματα από τον ανακριτή που χειρίζεται το φάκελο, προκειμένου να προσέλθουν στο γραφείο του τις αμέσως επόμενες μέρες για να απολογηθούν.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ύστερα από το υλικό που συνέλεξε και μελέτησε, όπως καταθέσεις ατόμων που είχαν κληθεί ως μάρτυρες και έγγραφα.

Ενδεχομένως ο ανακριτής να έχει στα χέρια του ήδη και την έκθεση του καθηγητή Ιατροδικαστικής Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο ο ίδιος διόρισε, προκειμένου να συντάξει πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια του θανάτου της 16χρονης…

Οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι, είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα περάσουν το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή αν και οι πληροφορίες θέλουν να έχουν κληθεί άμεσα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητήσουν προθεσμία, αφού θα πρέπει να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό ποιες είναι ακριβώς οι κατηγορίες που τους αποδίδονται και αν είναι σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης φέρεται να έχει ξεκινήσει και η κατάθεση γιατρών, νοσοκόμων και άλλου προσωπικού του νοσοκομείου, συνολικά εννέα ατόμων, τα οποία είχαν καταθέσει και στο στάδιο της προανάκρισης και που είτε είχαν βάρδια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, όταν μεταφέρθηκε η άτυχη 16χρονη μαθήτρια με οξεία μέθη είτε κλήθηκαν αργότερα το πρωί, όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή της, να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο περιστατικό είτε εκτελούσαν καθήκοντα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου το κορίτσι μεταφέρθηκε και εν τέλει κατέληξε την ημέρα του Πάσχα.

Πηγή: rethnea.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει