Τρεις πρόεδροι ΠΑΕ φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμούΣε δύο εισαγγελικές αναφορές κατονομάζονται τρεις πρόεδροι ΠΑΕ που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και παράνομου στοιχηματισμού, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο OPEN» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη το βράδυ της Δευτέρας.

Στα έγγραφα περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οι τρεις πρόεδροι φέρονται να χειραγωγούσαν τους αγώνες των ομάδων τους, πείθοντας ποδοσφαιριστές να έχουν μειωμένη απόδοση.

Οι δύο σχετικές αναφορές συντάχθηκαν εντός του 2019 και περιέχουν τα ονόματα ποδοσφαιριστών και ενός πρώην διαιτητή που στο παρελθόν διηύθυνε αγώνες της δεύτερης κατηγορίας.

Το υλικό διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη. Πρόκειται για πρόεδρο ΠΑΕ της Super League της Βόρειας Ελλάδας, πρόεδρο ΠΑΕ της Super League 2 και πρόεδρο ΠΑΕ της Football League που εδρεύουν στη Θεσσαλία.

Το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, στο οποίο μετείχε ποδοσφαιρικός παράγοντας από την Αττική, φαίνεται πως είχε επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ πολλά από τα στοιχήματα παίζονταν σε βαλκανικές χώρες.   

Ο εισαγγελέας προτείνει τη δίκη 8 ατόμων για το ΟΦΗ – Αιγινιακός

Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Νούλης, προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πέντε ποδοσφαιρικοί παράγοντες, δύο ποδοσφαιριστές και ένας προπονητής ως κατηγορούμενοι για το στήσιμο του αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0) που έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017 για το πρωτάθλημα της Football League. Στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα και επιτεύχθηκε ακριβές σκορ για στοιχηματικούς λόγους.

Αναφέρεται σε «οικονομική αιμοδοσία» της μίας ομάδας προς την άλλη και σε αθέμιτες ενέργειες, οι οποίες πέτυχαν τον σκοπό τους.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων (κακούργημα) και ήδη τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Στον πειθαρχικό τομέα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είχε τιμωρήσει τις δύο ομάδες με την ποινή του υποβιβασμού, αλλά στην Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Αιγινιακός απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες.   


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, 14:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει