Τρεις συλλήψεις για εκβιασμό που κατήγγειλε οδοντίατροςΘύμα εκβιασμού κατήγγειλε ότι έπεσε οδοντίατρος από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν για την υπόθεση τρία άτομα, ανάμεσά τους κι ένας δικηγόρος.

Προηγήθηκε καταγγελία του τριανταεξάχρονου γιατρού, σύμφωνα με την οποία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και του ιατρείου του από έναν άντρα 52 ετών και τον 29χρονο γιο του. Όπως κατήγγειλε ο γιατρός, πατέρας και γιος τον θεωρούσαν υπαίτιο για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο.

Υπό το βάρος των απειλών, ο γιατρός φέρεται να υποχρεώθηκε να τους δώσει 2.000 ευρώ, αλλά, στη συνέχεια, οι ίδιοι φαίνεται να επανήλθαν και μέσω του σαραντατετράχρονου δικηγόρου -πάντα κατά την καταγγελία- απαίτησαν εκβιαστικά επιπλέον 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Ο γιατρός απευθύνθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και χθες το μεσημέρι οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη των τριών καταγγελλόμενων προσώπων. Οι αστυνομικοί επενέβησαν την ώρα που εκείνοι παρέλαβαν από τον γιατρό το ποσό που φέρεται να αξίωσαν από τον ίδιο.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, 12:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει