Τρομοκράτης της 11ης Σεπτεμβρίου αποφυλακίστηκε και έτυχε θερμής υποδοχής στη χώρα τουΕλεύθερος στη γενέτειρά του, το Μαρόκο, κυκλοφορεί, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Μουνίρ Ελ Μοτασαντέκ, ο οποίος έμεινε για 15 χρόνια στις γερμανικές φυλακές για τον ρόλο του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο 44χρονος Μουνίρ Ελ Μοτασαντέκ ζεί πλέον στο Μαρακές μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Μεταφέρθηκε στο Μαρόκο στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς αποφυλακίστηκε νωρίτερα από τις φυλακές της Γερμανίας, στις οποίες έμεινε για 15 χρόνια, για την εμπλοκή του στον Τρομοκρατικό Πυρήνα του Αμβούργου που βοήθησε στην ενορχήστρωση των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη.

Η Γερμανία τού έχει απαγορεύσει να εισέλθει στη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2064.

Ο ίδιος εθεάθη την ώρα που επέστρεφε από το τζαμί, να γελάει με έναν φίλο του. Οικογενειακός του φίλος δήλωσε, επίσης, στην εφημερίδα ότι ο κόσμος του επεφύλλασσε «θερμή» υποδοχή, καθώς πολλοί είχαν ταξιδέψει από όλο το Μαρόκο για να τον δουν.

Μια γυναίκα μιλώντας στην Mail σημειώνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Οι γείτονες δεν φοβήθηκαν όταν ανακάλυψαν ότι επέστρεψε. Στη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης ημέρας, αφότου αφέθηκε ελεύθερος στους δρόμους, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήρθαν να τον δουν. Μέλη της οικογένειάς του έρχονταν από διάφορα μέρη για να τον δουν. Ήταν πραγματικά χαρούμενοι που είναι πίσω. Η μητέρα του έκλαιγε από χαρά. Τα αδέλφια του ήταν πραγματικά χαρούμενα».

Μάλιστα, η ίδια γυναίκα εκτιμά ότι ο Μουνίρ Ελ Μοτασαντέκ είχε πολύ καλή ανατροφή και δεν έκανε τίποτα κακό.

Πηγή: Sputnik


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, 07:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει