Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Τσίπρας για Παπαδήμο: Δεν μπορεί να έρχεται όποτε του ΑΡΕΣΕΙ στη Βουλή

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη μη προσέλευσή του στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

«Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κ.Παπαδήμο ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι γενική συνέλευση μετόχων τραπέζης, στην οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο για να έρχεται όποτε του αρέσει και να μην έρχεται όποτε δεν του αρέσει. Η Βουλή των Ελλήνων όσο παραμένει Βουλή των Ελλήνων, έχει κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας τους οποίος οφείλει, θέλει δεν θέλει, να σέβεται», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη πως αργά η γρήγρορα, ο ελληνικός λαός θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του και ένας νέος συνασπισμός εξουσίας «θα τους καλέσει να λογοδοτήσουν για τις παρανομίες τους απέναντι στο Σύνταγμα, απέναντι στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο και ιδίως σε ό,τι αφορά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος», ώστε «να σταματήσουν κάποιοι να νομίζουν ότι αυτό το καθεστώς της ατιμωρησίας θα διαιωνίζεται επ’ άπειρον».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι μια κυβέρνηση, της οποίας ο ιδρυτικός σκοπός έχει ήδη ακυρωθεί. Ιδρυτικός της σκοπός, σημείωσε, ήταν η εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, σήμερα όμως, «όποιος ισχυρίζεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι υπάρχει αυτή η απόφαση, μάλλον τον περνάνε για τρελό ή γελάνε μαζί του».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση Παπαδήμου ήρθε για να υλοποιήσει τα σχέδια των πιστωτών και των εταίρων ανεξαρτήτως απόφασης για το πώς η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, και κυρίως για να καμφθεί στην Ελλάδα η λαϊκή ετυμηγορία και η δημοκρατία. «Οι χθεσινές εξελίξεις, με όλο αυτό το θλιβερό σίριαλ της υπογραφής του κ.Σαμαρά», συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος, «αποδεικνύουν ότι δυο δρόμοι υπήρχαν από την αρχή, δυο δρόμοι υπάρχουν και τώρα.

Ο δρόμος της υποταγής και της συναίνεσης σε δανειακές συμβάσεις που δένουν χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό και ο δρόμος της δημοκρατίας και της ανατροπής αυτής της πολιτικής». «Εμείς», είπε, «επιμένουμε στο δεύτερο δρόμο και πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα και η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναγκαστεί κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις να έχει την τύχη που είχε και η κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει