Υπέροχο μωσαϊκό (κορμός) με 2 σοκολάτες και μπισκότα πτι μπερ

Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξετε ένα μωσαϊκό (κορμό σοκολάτας) με 2 σοκολάτες και γέμιση με μπισκότα πτι μπερ. Γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

⦁ 225 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ
⦁ 200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
⦁ 150 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος
⦁ 250 γρ. ‏μαργαρίνη
⦁ 100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
⦁ 50 γρ. ‏κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)
⦁ 150 γρ. ‏φουντούκια (χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα)
⦁ 200 γρ. ‏διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, cranberries (κράνμπερις), πορτοκάλι κ.ο.κ )
⦁ 1 ποτηράκι ‏κονιάκ ή γλυκό σαμιώτικο κρασί

Εκτέλεση

1. Λιώνετε τις σοκολάτες μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.
2. Σπάτε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια μέσα σε μεγάλο μπολ και τα περιχύνετε με το ποτό.
3. Ρίχνετε το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
4. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια στρώνετε στο πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα.
Αδειάζετε το μείγμα κατά μήκος της λαδόκολλας και τυλίγετε σε σχήμα ρολού. Τοποθετείτε αρχικά το ρολό για ½ με 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσει και στη συνέχεια το μεταφέρετε στη συντήρηση.
5. Όταν θέλετε να το σερβίρετε το αφήνουμε για λίγο εκτός ψυγείου, το ξετυλίγετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρουί γλασέ και πασπαλίζετε με κακάο και ζάχαρη άχνη. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει