Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Υπέρ της ειρήνης το μήνυμα του πάπα για το Πάσχα

Χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν σήμερα το πρωί την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών.

«Ας ζητήσουμε από τον Ιησού, που μετατρέπει τον θάνατο σε ζωή, να μετατρέψει το μίσος σε αγάπη, την εκδίκηση σε συγγνώμη, τον πόλεμο σε ειρήνη», τόνισε ο ποντίφικάς.

Ο πάπας ευχήθηκε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ισραηλινών και παλαιστινίων, «με θάρρος και θετική διάθεση, για να τεθεί τέρμα σε μια πολεμική διαμάχη που διαρκεί εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Στην έκκλησή του υπέρ της ειρήνης ο Αργεντινός πάπας ζήτησε, επίσης, «να σταματήσει κάθε πράξη βίας στο Ιράκ» και «να υπερισχύσει η ειρήνη στην Συρία, όπου οι κάτοικοι έχουν πληγεί από την πολεμική σύγκρουση και οι πρόσφυγες περιμένουν βοήθεια και παρηγοριά».

Ο πνευματικός ηγέτης των Ρωμαιοκαθολικών ευχήθηκε, επίσης, να τερματισθούν οι αιματηρές συγκρούσεις και βιαιότητες στην Αφρική, με αναφορά στο Μαλί, στην Νιγηρία, στην Δημοκρατία του Κονγκό και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο πάπας Βεργκόλιο ζήτησε και πάλι σεβασμό για το περιβάλλον, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να «φυλάσσουμε και να διατηρούμε όλα όσα μας δώρισε και συνεχίζει να μας δωρίζει ο Κύριος» ενώ, παράλληλα, καταδίκασε την απληστία και τον εγωισμό « που συνεχίζει να ελέγχει το δουλεμπόριο, την πιο εκτεταμένη μορφή σκλαβιάς του 21ου αιώνα», όπως τόνισε.

Οι πιστοί άκουσαν το μήνυμα του ποντίφικα, που ολοκληρώθηκε με μια σαφή καταδίκη «της βίας που συνδέεται με την διακίνηση ναρκωτικών και την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων» τηρώντας απόλυτη σιωπή, σε ένδειξη σεβασμού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο τέλος της ομιλίας του, έδωσε την καθιερωμένη ευλογία Urbi et Orbi, προς την πόλη της Ρώμης και ολόκληρο τον κόσμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει