Υπαρκτή η προοπτική αντιστροφής του αποτελέσματος των ευρωεκλογώνΤην άποψη ότι η προοπτική αντιστροφής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών είναι υπαρκτή εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Συγκρίνετε τα ποσοστά που πήρε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με σήμερα, η διαρροή μας είναι πολύ μικρή. Αντίθετα, συγκρίνετε τα ποσοστά της ΝΔ με τα μεγαλύτερα ποσοστά που πήρε, το 2015, θα δείτε ότι έχει αυξήσει ελάχιστα αυτήν την δύναμη. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει, εάν θέλει μία κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη Δεξιά να έχει ενσωματωμένα όλα τα ακροδεξιά στοιχεία ή μία προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Επίσης, όλοι αυτοί που απογοητεύτηκαν από εμάς, το μνημόνιο, τα λάθη, αποσυστρατεύτηκαν, αλλά βλέπουν πια ότι τα πράγματα έφτασαν σε ένα όριο, δεν μπορούν με την αποχή τους να φέρουν τον Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Είναι πολύ σημαντική αυτή η “δεξαμενή”, μπορούμε να αρδεύσουμε μεγάλα ποσοστά από εκεί» υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ εκτίμησε ότι «όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι είτε στο ΚΚΕ είτε στις αριστερές οργανώσεις είτε στις διάφορες ομάδες που διεκδίκησαν την ψήφο του κόσμου, με περηφάνια θα δώσουν την ψήφο, για να συνεχίσει η χώρα μας υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Πρέπει να πούμε, επίσης, στον κόσμο τι σημαίνει αυτό που του υπόσχονται στο ασφαλιστικό, όχι τα περί Πινοσέτ, αυτά δεν τα καταλαβαίνει ο λαός, όπως δεν καταλαβαίνει και τι σημαίνει νεοφιλελευθερισμός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα ακριβώς, όπως έχουν» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου, καθώς, όπως είπε, «αν γίνει αυτό που λέει ο Μητσοτάκης και αύριο εργαζόμενοι αποφασίσουν ότι θα πάνε σε ιδιωτικό πυλώνα για την επικουρική ασφάλιση, αυτοί που παίρνουν σήμερα επικουρική ασφάλιση, δηλ. οι γονείς τους, την χάνουν αυτομάτως. Γιατί την επικουρική ασφάλιση την πληρώνουν άμεσα, σήμερα, οι εργαζόμενοι για τους γονείς τους. Επίσης, αυτομάτως, επειδή δεν θα υπάρχουν τα ποσά που έχουμε σήμερα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αυτό σημαίνει μείωση συντάξεων» σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 13:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει