Υπεγράφη η σύμβαση για αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου της ΗλιούποληςΥπεγράφη στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) η σύμβαση για την «αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στην περιοχή Ηλιούπολης 1 και 2».

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 2.997.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 1.430.972 ευρώ. Θα χρηματοδοτηθεί από τον «Φιλόδημο» και περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ύδρευσης, συνολικού μήκους 43.075 μ., 20 φρεατίων ύδρευσης, των αντίστοιχων υδροληψιών και «έξυπνων» (smart meters) υδρομετρητών (2.000 τεμ) και τοποθέτηση των απαραίτητων συσκευών για τη σωστή λειτουργία του δικτύου και των πυροσβεστικών κρουνών στις προβλεπόμενες από τη μελέτη θέσεις. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Με αφορμή τη σύμβαση, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΗ και ενημερώθηκε για τα έργα της Επιχείρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αμέσως μετά δήλωσε σχετικά: «Το εξαιρετικά σημαντικό έργο της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου της πόλεως συνεχίζεται. Ήδη έχουν τελειώσει οι εργασίες σε ορισμένες περιοχές και προχωρούν σε άλλες (Παγκρήτιο, Χρυσοπηγή, Μασταμπάς, Θέρισσος), τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και στις περιοχές Δειλινού – Νέας Αλικαρνασσού και ακολουθεί σύντομα η Ηλιούπολη. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα έχουν αντικατασταθεί περισσότερα από 250 χιλιόμετρα υδρευτικού δικτύου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντίστοιχη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, η οποία θεωρούμε ότι μαζί με τα συνοδά έργα, που επίσης προχωρούν (νέες γεωτρήσεις, αντικατάσταση χαλασμένων υδρομέτρων, απογύψωση νερού εντός της ΔΕΥΑΗ), θα αμβλύνουν ουσιαστικά το μείζον πρόβλημα της ύδρευσης».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, 14:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει