Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό 35 εργατώνΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 14:03

Σκληρή μάχη δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να απελευθερώσουν περίπου 35 Ινδούς εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε σήραγγα, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων στην Ινδία.

Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους εργάζονταν σε δύο σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ρισιγκάνγκα. Ορισμένοι εγκλωβίστηκαν σε δύο σήραγγες που μπλοκαρίστηκαν από κύματα, λάσπη και βράχους. Οι εργάτες είναι μεταξύ των 197 ανθρώπων που, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο αριθμός των νεκρών από τη φυσική αυτή καταστροφή ανήλθε σε 28.

Στρατιώτες με εκσκαφείς απομάκρυναν βράχους από την είσοδο της σήραγγας μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ενώ οπτικό υλικό που αναρτήθηκε από την αστυνομία στη μεθόριο Ινδίας-Θιβέτ δείχνει διασώστες να ελέγχουν τη στάθμη του νερού μέσα στη σήραγγα.

Οι διασώστες ευελπιστούν να ανοίξουν τη σήραγγα μέχρι αργότερα σήμερα, δήλωσε ο Ασόκ Κουμάρ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας στο κρατίδιο Ουταρακάντ, όπου σημειώθηκε η πλημμύρα.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη διακριβώσει την αιτία της καταστροφής παρ΄ ότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πυκνή χιονόπτωση ακολουθούμενη από την έντονη ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας πιθανόν να προκάλεσε την κατάρρευση του παγετώνα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, 14:26Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει