Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Υποβιβάστηκε η Ηλιούπολη

Στη Football League 2 θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο Ηλιούπολη μετά την απόφαση της Πειθαρχική Επιτροπή Football League-Football League 2, ενώ ο σύλλογος θα καταβάλλει πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ. Δια βίου αποκλεισμός από κάθε αθλητική δραστηριότητα και χρηματικές ποινές για Τσακογιάννη, Χάλκο. Διετής τιμωρία για Παντέλη, Νικολόπουλο. Απαλλάχθηκε ο Εθνικός Αστέρας.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Ηλιούπολη, στην οποία επιβλήθηκε η ποινή του υποβιβασμού, καθώς και πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, ενώ ο Γιώργος Τσακογιάννης θα κληθεί να καταβάλλει 320.000 ευρώ και δεν θα έχει εφ’ όρου ζωής το δικαίωμα να ασκήσει οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.
Αντίστοιχη ποινή επιβλήθηκε και στον Νίκο Χάλκο, με μόνη διαφορά το πρόστιμο, το οποίο φτάνει τις 60.000 ευρώ.

Στον προπονητή Νίκο Παντέλη και τον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Νικολόπουλο επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός από τις αθλητικές δραστηριότητες, ενώ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως με βάση τους διαλόγους που προέκυψαν από τη δικογραφία: “….αυτοί αποδεικνύουν ότι πράγματι ο πρώτος των εγκαλουμένων Γ. Τσακογιάννης με την άμεση συνδρομή των λοιπών εγκαλουμένων Ν. Χάλκου, Μ.Νικολόπουλου και Ν. Παντέλη ενεργώντας ο καθένας με την ιδιότητά του, από κοινού με τους, υπολοίπους, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, με συγκλίνουσες επί μέρους πράξεις τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις και προκαθόρισαν ή προσπάθησαν να προκαθορίσουν αποτελέσματα σε αγώνες που συμμετείχαν.

Αντιθέτως από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ευθύνη της εγκαλουμένης ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, καθώς στα επίμαχα παιχνίδια που αναφέρονται στο κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κ. Φάκου και στον προκαθορισμό των οποίων φέρεται να συμμετείχε ο εγκαλούμενος προπονητής Ν. Παντέλης προέκυψε ότι δεν ήταν προπονητής της εγκαλούμενης ΠΑΕ εκείνη την περίοδο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει