Υποστηρικτές του Τραμπ επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ΚαπιτώλιοΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 21:04

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ παραβίασαν τα προστατευτικά φράγματα γύρω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αμέσως μετά την ομιλία του του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τις Αρχές να εκκενώσουν χώρους και γραφεία. 

 

 

 

Η προσπάθεια αυτή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ σημειώθηκε καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ άρχισαν να εξετάζουν σε κοινή συνεδρίαση την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας αριθμός Ρεπουμπλικανών και από τα δύο Σώματα δήλωσαν ότι θα αμφισβητήσουν την πιστοποίηση μιας χούφτας Πολιτειών σε μια τελευταία προσπάθεια είτε να αρνηθούν τη νίκη του Μπάιντεν είτε να καθυστερήσουν την πιστοποίηση της νίκης του.

Άλλοι Ρεπουμπλικανοί είπαν ότι η προσπάθεια είναι λανθασμένη και θα μπορούσε να βλάψει το έθνος μακροπρόθεσμα. Έκαναν έκκληση για την ταχεία πιστοποίηση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να ορκιστεί ο Μπάιντεν πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου. Οποιαδήποτε πρόκληση αναμένεται να απορριφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 21:09

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει