Υποχρεωτικό το τεστ για τις οικιακές βοηθούς εκτός χωρών της ΕΕ στο Βένετο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 19:25

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που έχουν υιοθετηθεί, η περιφέρεια του Βένετο αποφάσισε σήμερα ότι οι οικιακές βοηθοί που επιστρέφουν στην περιοχή από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικό τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Το τεστ θα πραγματοποιείται δωρεάν και θα υποβάλλονται σε αυτό οι οικιακές βοηθοί που πήγαν διακοπές στις χώρες καταγωγής τους και θα επιστρέψουν τις επόμενες εβδομάδες. Την διεξαγωγή του τεστ αναλαμβάνει το περιφερειακό σύστημα υγείας του Βένετο.

«Τα αποτελέσματα θα δίδονται άμεσα. Όπως όλοι μπορούν να καταλάβουν, πρόκειται για ένα μέτρο που μας επιτρέπει να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους μας και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο και στέλεχος της Λέγκα, Λούκα Τζάια.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας — με πρωτεύουσα το Μιλάνο — Ατίλιο Φοντάνα, έκανε γνωστό ότι παρατείνεται μέχρι τις 14 Ιουλίου η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους.

«Κάνει σίγουρα ζέστη, αλλά οι ειδικοί είναι της άποψης ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε από τον ιό, με πρώτο και κύριο μέτρο την χρήση της μάσκας», υπογράμμισε ο Φοντάνα.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020, 19:25

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει