Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Υπό «αρνητική επιτήρηση» η Ουγγαρία

Η Standard & Poors την υποβάθμισε στο ΒΒΒ-

Υπό αρνητική επιτήρηση έθεσε την έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας (ΒΒΒ-) ο οίκος αξιολόγησης, Standard and Poor’s (S&P). «Λόγω της αύξησης των κινδύνων που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ουγγαρίας, όπως η επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, η S&P τοποθέτησε το ουγγρικό χρέος στο ΒΒΒ- υπό αρνητική επιτήρηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η S&P εκτιμά ότι το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ουγγαρία έγινε «απρόβλεπτο εξαιτίας της αποδυνάμωσης των οργάνων εποπτείας και εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας».

Η «αρνητική επιτήρηση» είναι πιο αυστηρό μέτρο σε σχέση με την «αρνητική προοπτική» του οίκου αξιολόγησης, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας και η S&P θα ανακοινώσει μια απόφαση ύστερα από μερικές εβδομάδες.

Η απόφαση της S&P ανακοινώνεται την επομένη της ανακοίνωσης ενός άλλου οίκου αξιολόγησης, του Fitch, που μείωσε σε «αρνητική» από «σταθερή» που ήταν την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της ουγγρικής οικονομίας.

Η Ουγγαρία δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, στην οποία μετέχουν 17 από τις 27 χώρες της ΕΕ, αλλά αντιμετωπίζει κρίση χρέους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει