Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο ο Επ. ΚορκονέαςΣύντομα εντός της ημέρας το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα ανακοινώσει την απόφασή του για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασµένο µήνα, όµως  λόγοι υγείας που επικαλέστηκε ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, οδήγησαν σε νέα αναβολή. Έντονα είχε αντιδράσει η υπεράσπιση  της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την Ζωή και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο να κάνουν λόγο για «προσχηµατική αναβολή» προκειμένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασµό µε την πρόταση του εισαγγελέα να μετατραπεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πιθανόν να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή.

Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούµενος στις φυλακές ∆οµοκού. Όσον αφορά στον συγκατηγορούμενο του Βασίλη Σαραλιώτη είχε καταδικαστεί  σε 10ετή κάθειρξη και έχει ήδη αποφυλακιστεί  µε περιοριστικούς όρους.

Πηγή: lamianow


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 13:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει