«Φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο την εκλογική διαδικασία»Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής. 

Ο υπουργός είπε ότι εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν στις κάλπες συμμετέχοντας «στην πιο σύνθετη και απαιτητική εκλογική διαδικασία που κλήθηκε να διοργανώσει το ελληνικό κράτος», καθώς για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν σε τέσσερις κάλπες και μάλιστα με σταυρό.

Παράλληλα, σημείωσε πως «φέραμε σε πέρας με άρτιο τρόπο τη διαδικασία», εξηγώντας πως υπήρξε συνεργασία εδώ και αρκετούς μήνες του Υπουργείου Εσωτερικών με τις δικαστικές αρχές, τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Αλ. Χαρίτσης μίλησε για τα προβλήματα που προέκυψαν, αλλά, όπως διευκρίνισε, ήταν σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα, που -όπως είπε- αντιμετωπίστηκαν «χάρη στις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν και κυρίως χάρη στην ωριμότητα και την κατανόηση που επέδειξαν οι πολίτες».

«Η άριστη ανταπόκριση όλων των στελεχών μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε θέση να οργανώσει αντίστοιχες απαιτητικές διαδικασίες στο μέλλον» επεσήμανε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, 21:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει