Φαντάσματα βλέπουν πολλοί Ιάπωνες – θύματα του τσουνάμι

Δύο χρόνια μετά το τσουνάμι που έπληξε την βορειοανατολική Ιαπωνία, κάποιοι από τους επιζήσαντες θεωρούν ότι βλέπουν φαντάσματα.

Ιστορίες για φαντάσματα παρατεταγμένα σε καταστήματα και σούπερ-μάρκετ που καταστράφηκαν και σήμερα είναι μόνο συντρίμμια, είναι πολλές στη σημερινή Φουκουσίμα και στις γύρω πόλεις.

Οι ψυχίατροι εξηγούν ότι πρόκειται για αντίδραση στο φόβο ύστερα από το σεισμό της 11ης Μαρτίου του 2011, από τον οποίο σκοτώθηκαν σχεδόν 19.000 άνθρωποι.

«Οι χώροι όπου οι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι βλέπουν φαντάσματα είναι κυρίως οι περιοχές εκείνες οι οποίες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από το τσουνάμι», εξηγεί ο Κέιζο Χάρα, ψυχίατρος στην πόλη Ισινομάκι, μία από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές από το τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό.

Το φαινόμενο ονομάζεται Μετατραυματική Αγχώδης Διαταραχή (PTSD) και οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να αρχίζει τώρα να εμφανίζεται σε πολλούς επιζήσαντες και η χώρα ίσως να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα προβλημάτων που συνδέονται με το άγχος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει