Φοιτήτρια Ιατρικής θετική στον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 12:49

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο ΑΠΘ. Πρόκειται για μία φοιτήτρια τρίτους έτους, η οποία έκανε την πρακτική της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα δεν έχει συμπτώματα και παραμένει στο σπίτι της. Το γεγονός επιβεβαίωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Αστέριος Καραγιάννης. Εξήγησε πως η φοιτήτρια έκανε την πρακτική της άσκηση και ενδεχομένως από εκεί να μολύνθηκε με τον ιό. «Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από που κόλλησε. Πάντως, ήδη γίνεται έλεγχος και στις υπόλοιπες συμφοιτήτριές της με τις οποίες ήταν μαζί στην πρακτική άσκηση», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας καθώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εξ αποστάσεως» δήλωσε στη Voria.gr ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Θεόδωρος Δαρδαβέσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι μεμονωμένο, θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διασποράς εντός του πανεπιστημίου.

Πηγή: voria.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 12:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει