Φοιτητές προπηλάκισαν καθηγητή του ΑΠΘ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 17:01

Θύμα προπηλακισμού και… ομηρίας έπεσε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Γούναρης ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, εντός του Πανεπιστημίου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τον ίδιο τον καθηγητή μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου περιγράφει το τι ακριβώς συνέβη.

Καμία ανοχή στη βία τονίζουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ

«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, καταδικάζοντας τον προπηλακισμό καθηγητή από ομάδα φοιτητών Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής, οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών τους.

«Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», τονίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με την επισήμανση ότι «η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 17:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει