Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Φταίει ο αξιωματικός που … χαστουκίστηκε!

Στα “μαλακά” θα πέσει, όπως όλα δείχνουν, ο αστυνομικός διευθυντής που φέρεται να χαστούκισε αξιωματικό, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Ζωνιανά, το πρωί του Σαββάτου. Κι αυτό γιατί ο αστυνομικός διευθυντής έχει άμεση εμπλοκή στη διενέργεια της ΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive και όπως είπε το πρωί στο Mega, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

Και στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών αμφισβητείται η ειλικρίνεια και ο αυθόρμητος χαρακτήρας των καταθέσεων των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση και κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν από την αποτυχία της επιχείρησης αλλά και το περιστατικό μεταξύ του αστυνομικού διευθυντή και του αξιωματικού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης “κατά τη διάρκεια του περιστατικού, Αστυνομικός Διευθυντής χειροδίκησε κατά Υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι αδυνατούσε να κατανοήσει και εκτελέσει τις εντολές του”, γεγονός που δεν αποκλείεται, εν τέλει, να προκύψει και … από την ΕΔΕ…

Σύμφωνα με πληροφορίες, με άλλα λόγια, ο αστυνομικός που δέχτηκε το χαστούκι από τον αστυνομικό διευθυντή φαίνεται να αλλάζει άποψη, υπό τις … νέες συνθήκες, και να καταθέτει ότι πράγματι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και δεν μπορούσε να συμμορφωθεί στις εντολές, “δικαιολογώντας” με αυτόν τον τρόπο … τη χειροδικία!

“Ούτε για το διάστημα της διενέργειας της ΕΔΕ δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα και θέλετε να πιστέψουμε στο ακραιφνές αποτέλεσμα της ΕΔΕ και τις αυθόρμητες καταθέσεις των συναδέλφων?? Πραγματικά οι συγκεκριμένες ενέργειες μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω και κάνοντας ύστατη έκκληση ζητούμε την άμεση αποδέσμευση του Διευθυντή από τη διαδικασία και την απρόσκοπτη έρευνα του περιστατικού” – αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ), που αμφισβητούν ευθέως τη διαδικασία.

Πηγή – CreataLive

Μπορεί επίσης να σας αρέσει