Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Χάλκινο για τις έφηβες Νταλαμάγκα-Διαμάντη στην κωπηλασία

Το πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στο Ίτον της Βρετανίας, πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή.

Οι Βασιλική Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμάντη κατέκτησαν την τρίτη θέση στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου και ακόμα δύο ελληνικά πληρώματα θα είναι στους τελικούς της Κυριακής.

Η πορεία των δύο αθλητριών από τα Γιάννενα είναι διαρκώς ανωδική. Το 2009 στην Τσεχία δεν μπήκαν στον τελικό, ενώ πέρσι, στη Γαλλία, η βάρκα τους τερμάτισε πέμπτη.

Στον τελικό του Ίτον, όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, οι Νταλαμάγκα και Διαμάντη πέρασαν τα πρώτα 500 μέτρα στην τελευταία θέση, αλλά στη συνέχεια αναρριχήθηκαν μέχρι και τη δεύτερη, την οποία έχασαν για 0,21 δευτερόλεπτα από τις Γερμανίδες. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε, με μεγάλη διαφορά, η Ιταλία.

Την Κυριακή, ακόμα δύο πληρώματα διεκδικούν μετάλλιο. Οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Αλέξανδρος Λουλούδης προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου με τον καλύτερο χρόνο, ενώ ο Αλέξανδρος Δαφνής στο σκιφ ελαφρών βαρών ήταν δεύτερος στην ημιτελική σειρά του, αλλά και στο σύνολο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει