Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Χάος στα σχολεία, χωρίς βιβλία και δασκάλους

Χαοτική η κατάσταση στα σχολεία, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Περίπου 30 με 35 ευρώ θα κοστίζει σε φωτοτυπίες το κάθε βιβλίο δήλωσε στον Αθήνα 98,4 ο πρόεδρος της ΔΟΕΚ Κομνηνός Μαντάς. Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, στα σχολεία έχει φτάσει ένα στα δέκα βιβλία ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα έχει φτάσει το 70%.

Επίσης, κατήγγειλε ελλείψεις και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Εύβοια δεν έχει διανεμηθεί κανένα βιβλίο. Στον ΑΘΗΝΑ 984 μίλησε και η Μαντώ Ζαμπούνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας.

«Δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου κανένας γονιός» δήλωσε στον Α984 η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Όπως είπε τις πρώτες εβδομάδες θα γίνεται η φωτοτύπηση από τα σχολεία με κονδύλια από το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές επιτροπές, διαθέτουν πλέον περιορισμένους προϋπολογισμούς λόγω Καλλικράτη.

Εν τω μεταξύ, την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας, μετά το δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση σχολικών βιβλίων, ζημίωσε το δημόσιο με περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολόγηση κατά 38%.

Πηγή – Tsantiri.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει