Χαλαρώνουν τα μέτρα στην ΚύπροΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 13:15

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης και εξέτασε τις προτάσεις που κατέθεσε η επιδημιολογική ομάδα στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η συνέντευξη Τύπου για τις ανακοινώσεις είναι προγραμματισμένη στις 12:30 το μεσημέρι με τη συμμετοχή του Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, δρ Κωνσταντίνου Τσιούτη.

Οι πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι θα παραμείνουν τα sms ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθούν από δύο σε τρία. Ως προς την απαγόρευση των συναθροίσεων, θα δοθεί παράταση τουλάχιστον ακόμη ένα 10μερο, αφού ο κίνδυνος για διασπορά του ιού σε συναθροίσεις στα σπίτια είναι πολύ πιο αυξημένος.

Κατά την πρώτη φάση προτείνεται ότι θα επαναδραστηριοποιηθούν κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα, ινστιτούτα αισθητικής και γυμναστήρια. Σε αυτή τη φάση εντάσσεται και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Δεν έχει κλειδώσει ότι σε αυτή τη φάση θα επαναδραστηριοποιηθούν πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, βέβαιη θεωρείται, όπως όλα δείχνουν, η επάνοδος των Δημοτικών σχολείων ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν μαζί με τα δημοτικά θα επιστρέψουν στα θρανία και οι τελειόφοιτοι. Αυτό που θεωρείται δεδομένο επίσης, είναι ο έλεγχος με εξέταση και εφαρμογή πρωτοκόλλων στις επιχειρήσεις που θα επαναδραστηριοποιηθούν σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση.

Τέλος, καφεστιατόρια, μπαρ και ευρύτερα ο κλάδος της εστίασης οδεύει για άνοιγμα μάλλον εντός Μαρτίου.

Πηγή: sigmalive.com


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 13:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει