Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Χειραγώγηση της μετοχής της ΔΕΗ καταγγέλει η ΓΕΝΟΠ

Σε ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει τις καταγγελίες για χειραγώγηση της μετοχής της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, με στόχο η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας να γίνει με χαμηλό τίμημα.

Η ΓΕΝΟΠ, ζητεί από τον υπουργό να παρέμβει προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να γίνει σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΓΕΝΟΠ στην επιστολή:

– Μεταξύ των συνεδριάσεων της 26ης Ιουλίου και της 10ης Αυγούστου 2011 η μετοχή της ΔΕΗ υποχώρησε κατά 38,9% υποχωρώντας από τα 9,45 ευρώ στα 5,77 ευρώ ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε ο όγκος συναλλαγών. Συγκεκριμένα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2011 ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών για μετοχές της ΔΕΗ ανερχόταν σε περίπου 437 χιλιάδες (σε σύνολο 226 συνεδριάσεων), ενώ από τις 26 Ιουλίου και μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2011 αυξήθηκε σε 679 χιλιάδες (σε 26 συνεδριάσεις).

– Στο ίδιο διάστημα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου υποχώρησε κατά 20,4 %, και η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου κατά 15,4 %.

«Είναι προφανές ότι “κάποιοι” επιδιώκουν να “ξεπουλήσουν κοψοχρονιά” τη ΔΕΗ, κάτι για το οποίο όχι απλώς είμαστε ριζικά αντίθετοι, αλλά και θα αντιταχθούμε δυναμικά με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει