Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν στο Ταζ Μαχάλ παρά την πανδημίαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020, 01:10

Η Ινδία αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών που θα επιτρέπει στο μνημείο Ταζ Μαχάλ σε 15.000 την ημέρα, παρά τις προειδοποιήσεις από τους αξιωματούχους υγείας ότι ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Το μαυσωλείο του 17ου αιώνα, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας, είχε κλείσει τον Μάρτιο, αφότου η κυβέρνηση επέβαλε lockdown για να ανακόψει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Όταν άνοιξε ξανά τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες είχαν επιτραπεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να αυξήσουν το όριο των τουριστών από τους 10.000 την ημέρα.

«Το όριο αυξήθηκε σε 15.000 εισιτήρια την ημέρα, προκειμένου κάθε τουρίστας να μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο και να θαυμάσει το μνημείο», δήλωσε ο αρχαιολόγος Βάσαντ Κουμάρ Σουαρνκάρ.

Την Τετάρτη, χιλιάδες τουρίστες, πολλοί χωρίς να φορούν μάσκα, συνέρευσαν στο Ταζ Μαχάλ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός μπροστά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν την Τρίτη ότι ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, δεδομένης και της ανησυχίας για την ανίχνευση και στην Ινδία του νέου και πιο μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊού από τη Βρετανία.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, ενώ σχεδόν 148.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020, 01:12Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει