Χρήσιμες συμβουλές για τα παιδικά καθίσματαΕξειδικευμένοι μηχανικοί αφιερώνουν χιλιάδες ώρες για την αξιολόγηση των παιδικών καθισμάτων. Εκτελούν περισσότερους από 6.400 ελέγχους ετησίως προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή, καθώς οποιοδήποτε λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά. 

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών.

Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη σωστή χρήση συστημάτων συγκράτησης των παιδιών ή παιδικών καθισμάτων.

Ο μηχανικός ασφάλειας προϊόντων της Nissan, Brandon Sanders, υπενθυμίζει σε όλους τους γονείς και τους συνοδούς, να διαβάσουν το εγχειρίδιο του συστήματος συγκράτησης των παιδιών ή του παιδικού καθίσματος, για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάσταση και χρήση του.

«Με ρωτάνε συχνά ποιο είναι το καλύτερο κάθισμα αυτοκινήτου και τους απαντώ αυτό που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε σωστά κάθε φορά», λέει ο Sanders.

Τα παιδικά καθίσματα δεν ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών μπορεί να αποδειχθεί πονοκέφαλος για τους γονείς.

Το πρόγραμμα Snug Kids της Nissan, δημιουργήθηκε για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία. Ξεκίνησε το 2002 και αποτελεί το πρώτο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας πρόγραμμα εγκατάστασης καθισμάτων αυτοκινήτου, το οποίο έχει σαφή προσανατολισμό προς την ασφάλεια των παιδιών.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τον δεκάλογο σωστής χρήσης των παιδικών καθισμάτων, σύμφωνα με τις εμπεριστατωμένες έρευνες των μηχανικών της Nissan.

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 12:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει