Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό σήμερα η Αθήνα

Τα Σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό και στον ΗΣΑΠ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για διώξεις, που, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δέχονται οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των μετατάξεων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και τη μη καθιέρωση του νέου οργανογράμματος της εταιρίας του Μετρό και την υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Έτσι τα δύο αυτά δημοφιλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, θα παραμείνουν την Παρασκευή 02-09-2011 ακινητοποιημένα.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα μείνει και αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2011, το τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια, λόγω των συνεχιζόμενων έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα αυτό θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ23 “ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ) – ΣΤΑΘ. ΟΜΟΝΟΙΑ”, η οποία θα εξυπηρετεί τους σταθμούς από τον Πειραιά προς την Ομόνοια και αντίστροφα, πραγματοποιώντας αντίστοιχες στάσεις.

Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται στη πλατεία Καραϊσκάκη και το τέρμα της στην οδό Αθηνάς, μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της οδού Λυκούργου. Στο τμήμα Ομόνοια- Κηφισιά τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει