Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Ωμοί εκβιασμοί της κοινωνίας από Ευρωπαίους αξιωματούχους»

Ανακοίνωση Τύπου με την οποία σχολιάζει τις οικονομικές εξελίξεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κάνει λόγο για ανάγκη επανίδρυσης της ΕΕ, στη βάση της ανατροπής της κυριαρχίας των αγορών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όσο συνεχίζονται οι πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων το ενδεχόμενο της διάλυσης της ευρωζώνης και της οικονομικής χρεοκοπίας έρχεται πιο κοντά. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε πως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν συνιστούν βιώσιμη απάντηση απέναντι στη κρίση του χρέους. Όλα πλέον δείχνουν πως ο νεοφιλελευθερισμός γεννά φτώχια, δυστυχία και κοινωνική αδικία και οξύνει τις διαλυτικές εσωτερικές αντιθέσεις στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Η αβάσταχτη επικοινωνιακή ελαφρότητα στο χειρισμό των κρίσιμων προβλημάτων εκ μέρους της κυβέρνησης και τα ωμά εκβιαστικά διλήμματα προς την κοινωνία, που εκφωνούνται από εγχώριους και ευρωπαίους αξιωματούχους, έχουν γίνει μόνιμοι συνοδοί της ισοπεδωτικής και ανάλγητης πολιτικής με στόχο την κατατρομοκράτηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Η επανίδρυση της ΕΕ σε εντελώς νέες βάσεις, με κύρια χαρακτηριστικά την ανατροπή της κυριαρχίας των αγορών, την ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, που θα προωθεί τη δραστική αναδιανομή του πλούτου, αποτελεί τον κοινωνικά και δημοκρατικά αποδεκτό δρόμο για την έξοδο από την σημερινή κρίση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει