Ωρολογιακή βόμβα το ιταλικό σχολείο στην Αθήνα

Zougla Newsroom

Μία ωρολογιακή βόμβα βρίσκεται απασφαλισμένη αυτήν την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Πατήσια όπου εδρεύει το ιταλικό σχολείο το οποίο αποτελεί κόσμημα αλλά και πυρήνα εκπαιδευτικής και επιμορφωτικής δραστηριότητας και το οποίο πολλά έχει προσφέρει και προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στην εκπαίδευση γενικότερα.

Γονείς, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές του σχολείου αυτού ταξίδευαν άλλα και συνεχίζουν να ταξιδεύουν στην Ιταλία αυτήν την περίοδο με την επιδημία του κορωνοϊού να έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη γειτονική χώρα.

Αυτή η «κινητικότητα» και το πήγαινε – έλα στην Ιταλία φαίνεται ανεξέλεγκτη, χωρίς να υπάρχουν επίσημες αναφορές είτε γονέων από την μία, αλλά ούτε και καθηγητών από την άλλη για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις. Είναι αυτονόητο πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι χωρίς να το θέλουν μπορεί να είναι φορείς του ιού και να τον μεταδίδουν στο άμεσο περιβάλλον αλλά και στους μαθητές. Το ιταλικό σχολείο γειτνιάζει με δημόσιο σχολείο και εξ όσων γνωρίζουμε οι μαθητές των δυο σχολείων βρίσκονται σε  στενή επαφή.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος από το ελληνικό κράτος και το Υπ. Παιδείας καταδεικνύει για άλλη  μια φορά τόσο την επιπολαιότητα και αναποτελεσματικότητα να των κρατικών φορέων να αντιμετωπίσουν τέτοια γεγονότα σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις με μία επιδημία που έχει ήδη εισβάλει στη χώρα μας και που επεκτείνεται καθημερινά.

Τι συμβαίνει ακριβώς

Σύμφωνα με κείμενο – καταγγελία, που έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας, γίνεται αντιληπτό πως η Ιταλική Σχολή Αθηνών,ένα κοινοτικό σχολείο που βρίσκεται επί της οδού Μητσάκη 18, στο κέντρο της Αθήνας, πιθανότατα να μετατραπεί, εάν δεν έχει γίνει ήδη, σε «ωρολογιακή βόμβα».

Πιο συγκεκριμένα, γονέας μαθητή σχολείου που γειτνιάζει με την Ιταλική Σχολή θέτει ερωτήματα σχετικά με τον εάν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές του εν λόγω σχολείου, ενώ παραθέτει στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι καθηγητές από το ιταλικό σχολείο ταξιδεύουν συχνά πυκνά στην Ιταλία, ακόμη και αυτήν τη χρονική στιγμή, όπου στη γείτονα χώρα έχουν τεθεί χιλιάδες άνθρωποι σε καραντίνα και ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται. Σε μία χώρα λοιπόν, στην οποία με διάταγμα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε «σφραγίζει» θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία, προκειμένου να  αντιμετωπίσει τη διάδοση του κορωνοϊού στην επικράτειά της.

Μάλιστα, σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μετάθεση εκπαιδευτικού, η οποία βρισκόταν στο Μιλάνο σύμφωνα με επίσημο έγγραφο. Η εκπαιδευτικός, η οποία με δική της πρωτοβουλία και χωρίς να αναφέρει τίποτα μπήκε σε εθελούσια καραντίνα, χωρίς να ξέρει κανείς για πόσο χρονικό διάστημα, αλλά και χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχει εξεταστεί για να διαπιστώσει εάν είναι φορέας του ιού ή όχι.

Για του λόγου το αληθές το zougla.gr δημοσιεύει επίσημο έγγραφο της Ιταλικής Πρεσβείας προς το σχολείο, με το οποίο ζητούνται λεπτομέρειες, εξηγήσεις και επίσημες αναφορές για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιταλική Σχολή Αθηνών φοιτούν Έλληνες και Ιταλοί μαθητές.

Το ιταλικό σχολείο υπάγεται στην αρμοδιότητα της Ιταλικής Πρεσβείας και επομένως ελέγχεται από την ίδια και μόνο αυτή έχει λόγο στο κλείσιμο ή όχι του σχολείου.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει