Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Όλα είναι στημένα και μιλημένα…»

Ο Σταύρος Ψωμιάδης μίλησε για την απόφαση της ΕΕΑ να υποβιβάσει την Καβάλα στην Δ’ Εθνική και τόνισε πως ήδη έχει ζητήσει την παρέμβαση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Επίσης, σημείωσε πως η Επιτροπή έδωσε χρόνο στην ΑΕΚ να φέρει τα χαρτιά που έλειπαν, ενώ τους Αργοναύτες τους έριξαν επειδή ήθελαν κάποιοι πολιτικοί. Τι λέει για την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, Λάρισα – Πανσερραϊκό και Μάκη Ψωμιάδη.

Διαβάστε τη συνέντευξή που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio7.

“Αυτό που διαβάζω εγώ χωρίς να έχω νομικές γνώσεις και οποιοσδήποτε απλός Έλληνας, δε γίνεται αυτό ποτέ και πουθενά. Δεν έχει ξαναγίνει και δεν υφίσταται αυτό να γίνει από το νόμο. Μόλις τώρα έλαβα το σκεπτικό της απόφασης και το σκεπτικό λέει από τότε που βγήκε η πρωτοβάθμια απόφαση δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ομάδα για να αλλάξει το ιδιοκτησιακό και το διοικητικό καθεστώς, από τη στιγμή που έχει γίνει έφεση και το σκεπτικό της έφεσης δεν το έχουμε πάρει. Πώς να αλλάξει και χωρίς μάλιστα να ξέρουμε πιο είναι το πρόβλημα. Και βέβαια η πρωτοβάθμια απόφαση έχει αναιρεθεί εντελώς και έχει εξαφανιστεί από το χάρτη, είναι ένα απλό χαρτί αυτή τη στιγμή και δεν έχει καμία ισχύ, και το σκεπτικό της δευτεροβάθμιας απόφασης λέει ξεκάθαρα ότι η ΠΑΕ Καβάλα δεν είχε γνώση σε τίποτα από όλα αυτά”.

Είσαστε πρόεδρος τις ομάδας, έχετε κάνει όλα αυτά που έχετε κάνει πώς μπορείτε να αντιπαλέψετε αυτές τις λογικές που δείχνουν ότι υπάρχει μια εκδικιτηκότητα;

“Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να πηγαίνεις κόντρα στο κράτος, αλλά θα το κάνουμε. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η απλή διαδικασία του νόμου που έπρεπε να εφαρμόσει η επιτροπή, ήταν αν έβρισκε τέτοιο πειθαρχικό ζήτημα, να το έστελνε στην πειθαρχική επιτροπή της SUPER LEAGUE και να μας τιμωρούσαν αυτοί με αφαίρεση βαθμών αν δεν συμμορφωνόμασταν και μετοχικά να θέλει να ανενεργήσει τις μετοχές που έχω εγώ ή η αδερφή μου, δηλαδή το 20%, οι άλλοι μέτοχοι γιατί να βλαφτούν”;

Θα γίνει το πρωτάθλημα κατά την άποψή σας;

“Δεν έχω ιδέα. Είναι πάρα πολλές οι πιέσεις να γίνει. Εμείς έχουμε ήδη στραφεί νομικά κατά της απόφασης αυτής και ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε και να γίνει αναστολή της απόφασης μέχρι να εκδικαστεί. Για να δείτε ότι όλα γίνονται για εντυπώσεις στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε αίτημα αναβολής η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός της υποθέσεις κατά της Καβάλας και του Βόλου και μόλις αρνήθηκε το συμβούλιο παραιτήθηκε ανά το δικόγραφο”.

Μα του είπαν ότι θα πέσουν στη Γ΄εθνική…

“Όχι , κάνετε λάθος. Εκτός και αν μπερδεύτηκε ο κ. Πηλαδάκης και ο κ. Θεοδωρίδης. Μόνο για τα πολιτικά δικαστήρια τους είπανε, στα αθλητικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Θλίβομαι γιατί η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει φτάσει στο να γίνονται όλα για τα ΜΜΕ και για τις εντυπώσεις του καθενός. Εγώ πάντως έχοντας άπειρη εμπιστοσύνη στη νομική και στους νόμους πιστεύω ότι η ομάδα θα δικαιωθεί και θα παίξει εκεί που της αρμόζει, στην SUPERLEAGUE.

Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα, ίσως η μόνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει κερδοφορία κάθε χρόνο και αυτό φαίνεται από τους ισολογισμούς, να μη χρωστάει σε κανέναν και να θέλουν να τη ρίξουνε; Να κάνουν τις νόμιμες διαδικασίες και να κάνουν ότι θέλουνε. Δε γίνεται, για παράδειγμα, στην ΑΕΚ να της δίνουν καιρό συμμόρφωσης για τα χαρτιά που θέλει και την Καβάλα να τη ρίχνουν επειδή θέλουν κάποιοι πολιτικοί, επειδή μιλάνε σε ανοιχτή γραμμή με αυτούς που συνεδριάζουνε.

Εμείς τώρα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα αν δικαιωθούμε θα γίνει αναστολή της απόφασης και συμμετέχουμε κανονικά στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ κρίσιμη η αυριανή (σημερινή) ημέρα. Έχουμε ήδη κάνει παρέμβαση προς FIFA και UEFA για να πάρουν μέτρα πάνω σε αυτό το θέμα και έχουμε ζητήσει να ελέγξουν αυτές τις αποφάσεις γιατί πάνε κόντρα στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει λογική σε αυτή την απόφαση που βγάλανε”.

Αυτή η απόφαση στηρίχθηκε στο ότι δεν έχει αλλάξει το μετοχολόγιο;

“Ότι δεν έχει αλλάξει το Δ.Σ. και το μετοχολόγιο. Αν μη τι άλλο η οικογένεια μου έχει το 20% και δεν είναι μεγαλομέτοχος. Ας τις βγάλουν ανενεργές».

Με αυτό το μετοχολόγιο και με αυτό το Δ.Σ. δεν παίρναμε τα πιστοποιητικά συμμετοχής όλα αυτά τα χρόνια;

«Είμαστε από τις λίγες ομάδες που έχουμε πάει σε επιτροπή και εγώ και η αδερφή μου να πάρουμε ειδική έγκριση για να κατέχουμε τις μετοχές, και κάθε χρόνο με την ίδια σύνθεση παίρνουμε τα πιστοποιητικά”.

Όλα αυτά στηρίχτηκαν στην δήλωση που κάνατε ότι ουσιαστικά ο πατέρας σας είναι αυτός που διευθύνει την ΠΑΕ;

“Δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο
γιατί δεν ισχύει. Για να καταλάβετε τι πολιτική παρέμβαση έχει γίνει μου ζητήθηκε από την επιτροπή αθλητικού αθλητισμού στις 3 ώρα να τους πάω κάποια έγγραφα και πήγα μόνος μου χωρίς να μου έχει ζητήσει κανένας και από τη στιγμή που από την Παρασκευή, βάσει των δημοσιευμάτων, ζήτησα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο φάκελό μου και δεν μου είπατε τίποτα, εγώ τους γράφω στο έγγραφό μου “σας παρακαλώ ακούσαμε από τα δημοσιεύματα ότι υπάρχει πρόβλημα στο φάκελό μας. Αν αυτό αληθεύει παρακαλώ ενημερώστε μας εντός της ημέρας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλιώς θα θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα”. Δεν μας ενημέρωσαν και έρχονται την ημέρα της απόφασης, και ενώ εγώ πήγα από μόνος μου να δω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, βγαίνουν με ένα ύφος “μιλημένα όλα”.

Με είχαν ενημερώσει ότι ο πρόεδρος της επιτροπής ήταν επί μιάμιση ώρα πριν ξεκινήσει το συμβούλιο στο γραφείο του κ. Μπιτσαξή και από ότι άκουσα όταν έπαιρναν απόφαση για την Καβάλα και το Βόλο ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Γερουλάνο και έδινε εντολές. Αυτά δε μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο γίνονται γιατί είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή, είναι σοβαροί άνθρωποι που έχουν σοβαρή κρίση μόνο που αυτό δεν φάνηκε”.

Η αντικατάσταση τους πριν από μερικές μέρες τι σας λέει;

“Ότι είναι όλα στημένα και μιλημένα. Εγώ τους πήγα στις 16.00’ το σκεπτικό της δευτεροβάθμιας απόφασης και αυτοί ήθελαν να δικάσουν βάσει της πρωτοβάθμιας απόφασης η οποία δεν ισχύει σαν χαρτί, είναι άκυρο, είναι ένα χαρτί του δρόμου. Το χαρτί της έφεσης βγήκε εκείνη τη στιγμή, τους το πήγα εγώ και γράφει ξεκάθαρα ότι ο πατέρας μου δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα και μου είπαν “καλά, καλά ευχαριστώ, δεν θέλουμε τίποτα άλλο”.

Αυτό έγινε στις τέσσερις και για να δείτε πόσο στημένο είναι εκεί την ώρα βγήκε ανακοίνωση ότι ο κ. Γερουλάνος θα μιλήσει στις 07:30. στις 07:28 έβγαλε απόφαση ο ΟΠΑΠ ότι σταματάει τις χορηγίες στο ποδόσφαιρο μέχρι τον Οκτώβριο και βγάζει και την απόφαση η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ενώ εμένα μου είπαν ότι πολύ δύσκολα θα βγει σήμερα γιατί είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις τι να καταλάβω εγώ. Είναι άλλο πράγμα να επηρεάζεται μια επιτροπή και άλλο πράγμα να επηρεάζεται ένα δικαστήριο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει