«Όλα θα κριθούν στο χιαστί παιχνίδι»Η Εθνική μπάσκετ των Εφήβων αρχίζει σήμερα τη δική της πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στο Βόλο. Η αρχή θα γίνει απέναντι στη Λετονία, απόψε, στις 21.15 (ΕΡΤ, youtube.com/fiba) στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βλασσόπουλος, μίλησε για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας που αρχίζει σήμερα… εντός συνόρων.

«Ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ελλάδα δημιουργεί μία κατάσταση όπου από την μία, μπορεί να μας βοηθήσει καθώς θα έχουμε κόσμο για να μας στηρίξει κι αυτό είναι θετικό. Από την άλλη όμως, πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την πίεση για να μπορέσουν τα παιδιά να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα».

Η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τη Λετονία, τη Γαλλία και τη Σλοβενία: «Είναι ένας όμιλος βατός. Υπάρχει βέβαια η Γαλλία η οποία είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα, να πάμε καλά στον όμιλο έτσι ώστε να έχουμε ένα καλό “χιαστί” παιχνίδι γιατί όλα θα κριθούν εκεί».

Όσο για το τι μπορεί να σημαίνει μια επιτυχία; Η επιτυχία αναδεικνύει την δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα. Από κει πέρα, πρέπει να “βγούνε” παιδιά, πρέπει οι “μικρές” εθνικές ομάδες να είναι ένας προθάλαμος για την Εθνική Ανδρών».

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019, 16:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει