«Όλα στο φως, διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού χωρίς καμιά εξαίρεση»

«Έχουμε πει από την αρχή, όλα στο φως, διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού χωρίς καμιά εξαίρεση. Προφανώς και αν υπάρχουν ευθύνες, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της», τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», για την υπόθεση Παπαντωνίου.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι ξεκάθαρη, υπογράμμισε πως δεν είναι πολιτική η δίωξη του κ. Παπαντωνίου και σημείωσε πως η ιστορία της παράταξης δεν μπορεί να σπιλώνεται από δύο – τρεις περιπτώσεις.

Υποστήριξε ότι «υπάρχει και ένα κλίμα γενικευμένων συμψηφισμών για χώρους, για πρόσωπα» και ότι «γίνεται μια προσπάθεια σπίλωσης και του δικού μας πολιτικού χώρου».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, «μια πολύ μεγάλη παράταξη με μια πολύ μεγάλη ιστορία, με χιλιάδες μέλη και στελέχη και με τεράστια συνεισφορά στη χώρα, προφανώς και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται έτσι απλά και γενικευμένα από περιπτώσεις “τύπου” Παπαντωνίου. Ειδικά όταν ήμασταν οι μόνοι, οι πρώτοι που το 2007 τον θέσαμε -μόνοι μας- εκτός παράταξης, όταν ήμασταν οι μόνοι που κάναμε την αυτοκάθαρσή μας και όταν κανένας άλλος πολιτικός χώρος δεν ακολούθησε».

Σημείωσε, επίσης, ότι, «η δικιά μας κυβέρνηση ήταν εκείνη που πέρασε μια σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες, όπως ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, ο εισαγγελέας διαφθοράς, όπως η άρση του τραπεζικού απορρήτου έναντι όλων των ελεγκτικών αρχών του κράτους», οι οποίες -όπως είπε- συνεισέφεραν στην κατεύθυνση διαφάνειας του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, «γενικεύσεις τύπου το ΠΑΣΟΚ και όλοι αυτοί οι κακοί δεν γίνονται αποδεκτές, διότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία με χιλιάδες αγωνιστές και στελέχη που έχουν δώσει τη ψυχή τους για τη χώρα και σε καμιά περίπτωση δεν “τσουβαλιάζονται” όλοι για τον κ. Παπαντωνίου και για τον κάθε κύριο Παπαντωνίου που μόνοι μας τον έχουμε βγάλει εκτός της παράταξής μας».

Ερωτηθείς σχετικά για την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι, με αφορμή την προφυλάκιση Γ. Παπαντωνίου, στην οποία αφήνει αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως «είναι άστοχη, άκαιρη και καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει