Όλα τα διμερή θέματα Ελλάδας και Αλβανίας στη συνάντηση ΜητσοτάκηΌλα τα διμερή θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Αλβανία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι παρά την απογοήτευση της χώρας του από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη-εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα του θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα.

Και αυτό γιατί, όπως είπε,  είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Αλβανίας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  από την πλευρά του τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις. Επίσης χαιρέτησε τη δέσμευση της αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού-απογραφής, τα οποία αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για τις άδειες οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, και αποδέχθηκε πρόσκληση του Αλβανού πρωθυπουργού να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αλβανία.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, 20:13

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει