Όλα τα παιδιά θα έχουν απομακρυνθεί από τα hot spots του Ναούρου έως το τέλος της χρονιάςΌλα τα παιδιά που εξακολουθούν να βρίσκονται στα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στο Ναούρου θα έχουν απομακρυνθεί από εκεί ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα κι έναν αυστραλό διπλωμάτη.

Η εφημερίδα The Australian, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι τα περίπου 40 παιδιά αιτούντων άσυλο που συνεχίζουν να βρίσκονται στο μικροσκοπικό νησί του Ειρηνικού θα έχουν μεταφερθεί στην Αυστραλία πριν τελειώσει το 2018.

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας Τζορτζ Μπράντις, που υπηρετεί σήμερα σε διπλωματικό πόστο στη Βρετανία, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τέτοιο κυβερνητικό σχέδιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό δίκτυο νωρίς σήμερα το πρωί.

«Ελάχιστα παιδιά βρίσκονται ακόμη στο Ναούρου και στην Παπούα – Νέα Γουινέα και αναμένουμε ότι ως το τέλος της χρονιάς δεν θα απομένει κανένα» στα κέντρα κράτησης, τόνισε ο Μπράντις.

Πριν από λίγους μήνες ο αριθμός των παιδιών που κρατούνταν στους καταυλισμούς ανερχόταν στα 120.

Σύμφωνα με υπερασπιστές των δικαιωμάτων των προσφύγων, πολλά παιδιά ανθρώπων που ζητούν άσυλο διακομίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομεία στην Αυστραλία.

Πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αυτοκτονικές τάσεις και είναι ψυχολογικά διαλυμένοι, τόνισε η ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα τον περασμένο μήνα — όταν εξάλλου διώχτηκε από το Ναούρου, διότι οι αρχές έκριναν πως οι υπηρεσίες της δεν «χρειάζονται» πλέον.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, 07:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει