Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Όλη η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη για την Δ.Ε.Θ.

Όλα τα ΜΑΤ, όλη η ΔΙΑΣ, όλη η ΔΕΛΤΑ, όλα τα χημικά και δύο… συστήματα εκτόξευσης νερού θα συμμετέχουν στην εκστρατεία της ΔΕΘ για το καυτό τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου. Όμως, στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα: Ποιοί θα μείνουν στα μετόπισθεν της πλατείας Συντάγματος, όπου επίσης αναμένονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας;

Το θέμα του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των γνωστών ως ΜΑΤ, επιχειρείται να λυθεί με ανάκληση όλων των ρεπό, ενώ παράλληλα όλες οι άδειες τελειώνουν 25 Αυγούστου. Έτσι, θα υπάρχουν διαθέσιμες 26 διμοιρίες, εκ των οποίων οι 18 θα πάρουν τον εξοπλισμό τους και θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι 8 θα μείνουν στην Αθήνα, ενισχυμένες κατά το δυνατό και με αστυνομικούς από νομούς της Πελοποννήσου. Επίσης, όπως δημοσιεύει η «Real news», οι νομοί βόρεια της Αττικής θα κληθούν να ενισχύσουν τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν μέχρι και 5.000 αστυνομικοί για τα μέτρα των εγκαινίων της έκθεσης και της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Σημαντικότατη θα είναι και η μετακίνηση μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ από την Αθήνα προς τη συμπρωτεύουσα, καθώς σε αυτές τις δυνάμεις θα ανατεθεί η αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών, για τους οποίους η Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καταθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οργανώνονται για τη «ρεβανς του Συντάγματος».

Η αρχή της… φθινοπωρινής περιόδου «Αγανακτισμένων» αναμένεται να γίνει την 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω διαδικτύου καμπάνια για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών μπροστά στη Βουλή.

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι για τον σχεδιασμό του συνόλου των μέτρων αξιωματικοί, δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα διαδηλώσεων ή ακόμη και συγκρούσεων, στο Σύνταγμα και στη ΔΕΘ, με απόσταση 544χιλιομέτρων μεταξύ τους!

Πηγή – NewsBeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει