Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Όταν ο Ψυχάρης «αγάπησε» τον Βγενόπουλο της Marfin

Πριν από οκτώ περίπου μήνες ο Σταύρος Ψυχάρης μέσα από το «Βήμα» ασκούσε έντονη κριτική στο Νίκο Παπανδρέου, επειδή παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νοσοκομείου «Υγεία» στα Τίρανα. Η κριτική του εκδότη, έφτανε μέχρι και… την αυλή του μεγάλου αφεντικού της Marfin. Τότε, οι σχέσεις των Ψυχάρη – Βγενόπουλου, διένυαν την χειρότερή τους φάση. Χωρίς πολλά λόγια την περίοδο της απόλυτης ψυχρότητας, διαδέχθηκε μια τυπική συγνώμη, μέσα από τις σελίδες του «Βήματος», η οποία όπως αποδεικνύεται ήταν αρκετή για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του αφεντικού του ΔΟΛ, με τον Βγενόπουλο.

Το δάνειο

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο και δη όταν πρόκειται για σχέσεις ενός εκδότη και ενός τραπεζίτη, πίσω από την αναθέρμανση της «φιλίας», υπήρχε ένα συναρπαστικό παρασκήνιο. Ο Ψυχάρης, πριν από τέσσερις μήνες αναζητούσε εναγωνίως από τις τράπεζες δάνειο για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του, δεδομένου ότι δεν προχωρούσε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (όπως είχε ενημερώσει επισήμως ο ΔΟΛ την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

Ο εκδότης του «Βήματος», παρά το γεγονός ότι είχε επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις, δεν κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από την «Εθνική Τράπεζα» και την «Alpha». Ως έσχατη λύση, είδε την περίπτωση της Marfin. Μέσω τρίτων έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης στον Βγενόπουλο. Ο τελευταίος έδειξε διατεθειμένος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το αφεντικό του ΔΟΛ. Από την κουβέντα που είχαν οι δύο άνδρες προέκυψε δάνειο ύψους 10 εκ. ευρώ για την εκδοτική επιχείρηση του Ψυχάρη, από την Marfin.

Οι δόσεις και τα δημοσιεύματα

Η συμφωνία που έκαναν οι Βγενόπουλος και Ψυχάρης προέβλεπε την εκταμιεύση του δανείου σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση ύψους 5 εκ. ευρώ δόθηκε πριν από τρεις μήνες. Ήδη, όμως, το συγκεκριμένο ποσό φαίνεται ότι έχει εξανεμιστεί. Έτσι, ο εκδότης του «Βήματος», άρχισε να ρίχνει εκ νέου γέφυρες προς το πρόεδρο της Marfin, μήπως και εξασφαλίσει άμεσα και την δεύτερη δόση, που θα του δώσει την δυνατότητα της ρευστότητας για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Στο πλαίσιο του «καλοπιάσματος», ο Ψυχάρης, στήριξε το πρώτο θέμα του «Βήματος, της προηγούμενης Κυριακής, σε δύο παράγοντες της αγοράς. Στον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ και τον Βγενόπουλο της Marfin.

Πηγή – Parapolitika.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει