Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Όχι Γκρίλο στην κρατική χρηματοδότηση για τα κόμματα

Ζητά ακόμη δραστική μείωση του μισθού των βουλευτών και γερουσιαστών

Να μη δεχτούν την κρατική χρηματοδότηση για τα έξοδα των πρόσφατων εκλογών ζήτησε σήμερα από τους νεοεκλεγέντες προέδρους της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S) Μπέπε.

Με ένα κείμενο που ανάρτησε στο ιστολόγιό του ο Γκρίλο καλεί τον πρόεδρο της γερουσίας Πιέτρο Γκράσο και την πρόεδρο της βουλής Λάουρα Μπολντρίνι να διευκρινίσουν αν η μείωση των απολαβών τους κατά 30%, την οποία ανακοίνωσαν χθες βράδυ, αφορά το σύνολο των αποδοχών τους ή μόνον τα επιδόματα εκτός του «κύριου μισθού» τους.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του M5S υπενθυμίζει ότι η επίσημη πρόταση του κινήματος προβλέπει να μειωθούν οι απολαβές βουλευτών και γερουσιαστών από τα σημερινά 11.283 ευρώ μεικτά σε 5.000 ευρώ μεικτά και να αναρτώνται αναλυτικά στο Διαδίκτυο όλα τα έξοδα που αφορούν την πολιτική δραστηριότητά τους.

«Οι εκλεγμένοι μας στην ιταλική βουλή το έχουν ήδη πράξει. Αν ο Γκράσο και η Μπολντρίνι πείσουν και τους υπόλοιπους βουλευτές και γερουσιαστές, θα εξοικονομηθούν 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο» καταλήγει ο Γκρίλο.

Ο κωμικός και πολιτικός πρόκειται να συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την ανάθεση εντολής σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει