«Όχι» στα πικ-νικ κάτω από ανθισμένες κερασιές λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 14:01

Οι αρχές του Τόκιο ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν να κάνουν μαζικά πικ-νικ στα πάρκα, όπως κάνουν κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τις ανθισμένες κερασιές, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Παραδοσιακά οι Γιαπωνέζοι πηγαίνουν κατά χιλιάδες στα πάρκα για να κάνουν πικ-νικ με τους φίλους, τις οικογένειες ή τους συναδέλφους τους και να θαυμάσουν τις ανθισμένες κερασιές, τραβώντας και δεκάδες φωτογραφίες.

Οι αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας όμως εκτίμησαν ότι αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις ευνοούν την εξαπλωση του SARS-CoV-2, από τον οποίο έχουν προσβληθεί τουλάχιστον 284 άνθρωποι στην Ιαπωνία.

«Ευχαριστούμε που αποφεύγετε να συμμετέχετε σε γιορτές που περιλαμβάνουν τρόφιμα και ποτά προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό», επεσήμαναν, διευκρινίζοντας ότι οι περίπατοι στα πάρκα δεν αποτελούν πρόβλημα με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες φορούν μάσκα στην περίπτωση που έχουν βήχα.

Κάθε χρόνο οι Ιάπωνες αναμένουν με αγωνία να ανθίσουν οι κερασίες, όπως και πολλοί ξένοι επισκέπτες που οργανώνουν τα ταξίδια τους στη χώρα την εποχή αυτή.

Στην ιαπωνική κουλτούρα το άνθισμα των δέντρων αυτών συμβολίζει την εύθραυστη ζωή, τον εφήμερο χαρακτήρα της ύπαρξης διότι τα λουλούδια των κερασιών είναι ανοικτά μόλις για μία εβδομάδα προτού αρχίσουν να χάνουν τα πέταλά τους.

Η Weathernews, μια μετεωρολογική υπηρεσία με έδρα κοντά στο Τόκιο, προβλέπει ότι η ανθοφορία των κερασιών στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 14:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει