Άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη Ν. Ιωνία Βόλου

Άγνωστοι δράστες βανδάλισαν το έργο “Γροθιά που Σπας και Χτίζεις” που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ιωνία,στη γέφυρα της Λεωφόρου Ειρήνης.

Διερχόμενοι πολίτες ενημέρωσαν για τη καταστροφή του έργου, που έγινε αντιληπτή πολυ νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από μπρούτζο, κάτι που το καθιστά πολύ βαρύ. Με αυτό συνεπάγεται ότι χρειάστηκαν πολλά άτομα για να ξεκολλήσουν τμήμα του έργου, πράξη που κατάφεραν. Ακόμη, προσπάθησαν να ξεκολλήσουν περισσότερα κομμάτια χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για για τον βανδαλισμό του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ιωνία, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Οι δημοτικές αρχές και οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας και του Βόλου έχουν τιμήσει με πολλούς τρόπους την μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών, όπως με τη δημιουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, ή ακόμη καλλιτεχνικών μνημείων όπως αυτά στη Νέα Ιωνία, στον Βόλο και στο Καζανάκι.

Η βεβήλωση του μνημείου της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Ιωνία αποτελεί μια φασιστική πράξη, που μαρτυρά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποστολή της χυδαίας ναζιστικής λογικής και φιλοσοφίας, να προσπαθεί πάντοτε να καταστρέψει οτιδήποτε θυμίζει την ήττα τους από τις δημοκρατικές και αντιφασιστικές δυνάμεις. Η πράξη αυτή αποτελεί πλήγμα στα ιδανικά της δημοκρατίας και της ειρήνης.

Ενέργειες όπως αυτή πρέπει να είναι καταδικαστέες από το σύνολο της κοινωνίας και αφορμή για την σφυρηλάτηση ενός ευρύτατου μετώπου ενάντια στο φασισμό, στο ναζισμό και στην ακροδεξιά ιδεολογία.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει