Άλλαξε ο Μανωλιός…

ΑΡΘΡΟ του Δημήτρη Μαρκόπουλου

…Κοινώς, πρώτο δείγμα: ΑΡΝΗΤΙΚΟ!…

Ρεσιτάλ πολιτικής μικροπρέπειας έδωσαν τα πολιτικά κόμματα με το νέο υπουργικό συμβούλιο. Τι είδαμε δηλαδή; Πως αποτυχημένοι πολιτικοί που πέρασαν και δεν άγγιξαν στους τομείς ευθύνης τους παρέμειναν σε ένα σχήμα που αν και είχε προαναγγελθεί ως «λιτό και ολιγομελές» ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τι θα είχε χάσει δηλαδή η πατρίδα εάν η Φώφη Γεννηματά έμενε εκτός σχήματος ή αν το ίδιο είχε συμβεί για τους απόντες από κάθε ενεργό δραστηριότητα Ξυνίδη, Δόλλη, Χριστοφιλοπούλου, Σηφουνάκη, Νικητιάδη κ.ά.; Ποιος ο λόγος να υπάρχει τετραμελές σχήμα στο υπουργείο Αμυνας; Γιατί έμεινε αντιπρόεδρος ο κ. Πάγκαλος και με ποιο αντικείμενο; Τι παραπάνω θα κάνει ο κ. Ροντούλης στη Γεωργία από τους ήδη υπάρχοντες πολιτικούς; Γιατί έμεινε ο κ. Παπουτσής στη θέση του παρά το σκάνδαλο με την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις ή ο καθ’ όλα αποτυχημένος Παπακωνσταντίνου; Γιατί δεν τιμωρήθηκαν πολιτικοί που με τόση ευκολία πήγαν να στείλουν την Ελλάδα με την υποστήριξή τους στο δημοψήφισμα στη δραχμή;

Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι: δυστυχώς, τα κόμματα για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν πολύ λίγα μπροστά στο μέγεθος της κρίσης προκαλώντας την κοινωνία. Δεν άφησαν την πρωτοβουλία στον κ. Παπαδήμο και είδαμε μια κυβέρνηση αλά Παπανδρέου, χωρίς τη συμμετοχή του, αλλά με διασφαλισμένους όλους τους κηπουρούς του. Κοινώς, πρώτο δείγμα: ΑΡΝΗΤΙΚΟ!

Πηγή – ProtoThema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει