Άστραψε και βρόντηξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός με 2η επιστολή του στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επανέρχεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο θέμα της κατάργησης του Intercity 47/48 Καλαμπάκας – Αθήνας – Καλαμπάκας με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθ. Ζηλιασκόπουλο, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία του δρομολογίου από την εταιρία.

Ακολουθεί η επιστολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας:

«Επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την κατάργηση του IC 47/48 Καλαμπάκας – Αθήνας – Καλαμπάκας, καθώς τα στοιχεία που μας κοινοποίησε ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Τρικάλων δείχνουν το ακατανόητο της απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακοπή του δρομολογίου.

Και αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα δρομολόγιο με μέσο όρο πληρότητας 68,85% και να καταργείται με την άστοχη αιτιολογία της «χαμηλής πληρότητας».

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στην πληρότητα αυτή συμπεριλαμβάνονται μόνο τα εισιτήρια που εκδίδονται από τα εκδοτήρια των σταθμών και δεν συμπεριλαμβάνονται καθόλου τα χειρόγραφα εισιτήρια που εκδίδονται εντός του τρένου.

Θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι η απόφαση αυτή οδηγεί στην απαξίωση του «Θεσσαλικού σιδηροδρόμου» και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται καθημερινά, αυτές οι αποφάσεις βρίσκουν αντίθετο το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και προκαλούν ποικίλα ερωτηματικά για το σκεπτικό τους.

Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές, εργαζόμαστε όπως ήδη έχουμε συζητήσει και κατ’ ιδίαν στην κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης στο σύνολο του «Θεσσαλικού σιδηροδρόμου» και σας καλούμε να επαναλειτουργήσετε άμεσα το δρομολόγιο IC 47/48 Καλαμπάκας – Αθήνας – Καλαμπάκας προς όφελος των κατοίκων της Θεσσαλίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει