Έκθεση Σκιαθιτών φωτογράφων στο Μπούρτζι

Πορτρέτα ανθρώπων μέσα στη φύση, τοπία της Σκιάθου, όλα όσα ενέπνευσαν τον μεγάλο Έλληνα ποιητή, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, γίνονται ερεθίσματα οκτώ νέων Σκιαθιτών φωτογράφων που εκθέτουν τα έργα τους, στην «πατρίδα» τους, από 12 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Σκιάθου, «Μπούρτζι».

«Τα ερεθίσματα του Παπαδιαμάντη είναι αυτά που ελκύουν και εμάς τώρα. Αυτά που έβλεπε ο Παπαδιαμάντης πριν εκατό περίπου χρόνια είναι αυτά που βλέπουμε και εμείς και τις αιχμαλωτίζουμε στις φωτογραφίες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Καρβούνης, ένας από τους συνολικά οκτώ συμμετέχοντες φωτογράφους, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Δανία, και προσθέτει: «Νιώθω συγκινημένος που εκθέτω για πρώτη φορά στην πατρίδα μου».

Εικόνες vintage, «παλιακές». Εικόνες που μπλέκουν το παρελθόν με το παρόν: ένα κορίτσι στέκεται στο κάστρο της Σκιάθου, μία ηλικιωμένη γυναίκα κάθεται στο παγκάκι.

Η νέα γενιά φωτογράφων αποτυπώνει πτυχές της σύγχρονης Σκιάθου αποτυπώνοντας ακαριαία τα παιχνίδια του φωτός και της σκιάς, του σήμερα και της μνήμης.

«Ο δήμος Σκιάθου τιμώντας τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον θάνατο του Παπαδιαμάντη επιθυμεί να αναδείξει τη σύγχρονη παραγωγή του νησιού και να προωθήσει κυρίως νέους καλλιτέχνες», προσθέτει.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδείξουν πως η Σκιάθος δεν είναι αποκλειστικά ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένας τόπος ανοιχτός, δημιουργικός, με πλούσια δημιουργική παράδοση και ισχυρή πολιτισμική ταυτότητα.

Στη φωτογραφική έκθεση που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής για τη συμπλήρωση των 160 χρόνων από τη γέννηση του Παπαδιαμάντη και των 100 χρονών από τον θάνατό του παίρνουν μέρος οι:ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμας Γιάννης Γιαλής, Νίκος Κανταράκιας, Νίκος Καρβούνης, Σελίν Μονιέ, Κώστας Μπέλτσιος, Μαρία Νάζου, Γιώργος Ραφτάκης και Νίκος Χαρχαλάκης.

ΠΗΓΗ : zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει