Έλεγχο των Δημοσίων έργων στην Μαγνησία ζητά η Χρυσοβελώνη

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκη, και τον Υπουργό Δικτύων, κ. Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με τον έλεγχο δημόσιων έργων στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα η Βουλευτής ανέφερε στην ερώτηση:

«Στις 7.12.12 ο κ. Μανιτάκης διαβίβασε στη Βουλή απάντηση του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το εν λόγω θέμα. Πέραν του γεγονότος ότι δεν επισυνάφθηκαν οι αναφερόμενες σε αυτή εκθέσεις – πορίσματα, το κείμενο της απάντησης οδηγούσε τον αναγνώστη στο συμπέρασμα ότι το ΣΕΕΔΔ γενικότερα δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά διαβιβάζει τις όποιες καταγγελίες στο συνερωτώμενα υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων (ΣΕΔΕ).

Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα του τοπικού Τύπου υπάρχουν καταγγελίες για παλιότερα δημόσια έργα καποδιστριακών Δήμων της Μαγνησίας που διερευνώνται όχι μόνο από το ΣΕΔΕ αλλά και από το ΣΕΕΔΔ. Συνεπώς ερωτάσθε:

  1. Ποιες τέτοιες υποθέσεις διερευνά ή έχει διερευνήσει το ΣΕΕΔΔ;

  2. Ποιες τέτοιες υποθέσεις διερευνά ή έχει διερευνήσει το ΣΕΔΕ;

Και ζητείται η κατάθεση των εξής εγγράφων:

  1. όλων των πορισμάτων του ΣΕΕΔΔ που αφορούν δημόσια έργα καποδιστριακών Δήμων της Μαγνησίας

  2. όλων των πορισμάτων του ΣΕΔΕ που αφορούν δημόσια έργα καποδιστριακών Δήμων της Μαγνησίας.»

Αθήνα, 4.1.2013

Η ερωτώσα και αιτούσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει