Έργα προϋπολογισμού 38 εκ. ευρώ για τη Σκιάθο

Κ. Αγοραστός: «Έργα που βελτιώνουν τις υποδομές, την ποιότητα ζωής και τονώνουν στην τοπική οικονομία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Μέσα σ΄ ένα δυσμενές και ασφυκτικό περιβάλλον η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Σκιάθο υλοποίησε, υλοποιεί και δρομολογεί έργα προϋπολογισμού 38,5 εκατ. ευρώ που βελτιώνουν τις υποδομές, καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής, τονώνουν την πραγματική τοπική οικονομία και δημιουργούν θέσεις. Έργα ουσίας που λύνουν χρόνια προβλήματα του νησιού».

Απ’ την πλευρά του ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκος Πλωμαρίτης τόνισε: «Σαν Δήμος Σκιάθου επιδιώξαμε να εντάξουμε σε προγράμματα έργα αναγκαία για το νησί μας, έργα αναπτυξιακά και ωφέλιμα στους πολίτες. Τα έργα αυτά βλέπουμε να εντάσσονται επί θητείας Κώστα Αγοραστού και τον ευχαριστώ για αυτό. Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή όπου οι ΟΤΑ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τα έργα αυτά του ΕΣΠΑ αποτελούν την μοναδική αξιόπιστη λύση για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας. Πλέον το βάρος πέφτει στο Δήμο να ωριμάσει τα έργα και να τα καταθέσει εγκαίρως, ώστε να προχωρήσει και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

ΣΚΙΑΘΟΣ_2.jpg

Αναλυτικά τα έργα είναι:

Untitled-1.jpg

Μέσω των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011 ενισχύουμε στη Σκιάθο 11 επιχειρηματικά σχέδια συνολικού κόστους 10.662.966,44 ευρώ συνολικής επιχορήγησης 4.183.702 ευρώ.

Προς υλοποίηση βρίσκεται επίσης το πρόγραμμα κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συνολικού προϋπολογισμού 250.000 €, από το οποίο 25 άτομα θα ξεκινήσουν πρακτική εξάσκηση σε ξενοδοχεία της Σκιάθου.

ΣΚΙΑΘΟΣ_1.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει