«Έργο πνοής για την επόμενη εικοσαετία η επέκταση του Αεροδρομίου Σκιάθου»

Εξαιρετικά θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την επιτυχή διενέργεια της δημοπρασίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου.

Όπως συμπλήρωσε «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι σέβεται τη νησιωτικότητα και ανταποκρίνεται σε έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

Για το θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου Σκιάθου εργαζόμαστε εδώ και τρία, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους φορείς, ώστε να οριστικοποιηθούν οι μελέτες, να προκύψουν οι αναγκαίες πιστώσεις αλλά και να ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ περίπου, που θα δώσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της Σκιάθου και των Σποράδων γενικότερα. Ελπίζω σύντομα να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να ολοκληρώσει με επάρκεια τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση του έργου, οι Σποράδες θα δικαιούνται ειδικής αναφοράς στο νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο που εκπονείται από το ΥΠΕΚΑ για τη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ = 36.000 μ2, ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετηρίου τροχοδρόμου 70μ και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (συνολικό μήκος 140μ), επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ., εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ, αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με σήμανση έργων συνολικού μήκους 1.545μ, υδραυλικά έργα, τεχνικά έργα, έργα αποκατάστασης ανενεργού λατομείου, Η/Μ εργασίες και έργα πρασίνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει