«Έργo ζωής η ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων»

«Έργο ζωής για την Θεσσαλία» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του σήμερα κατά την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση της δεύτερης από τις τρεις εργολαβίες που εκκρεμούν ώστε να αποδοθεί στους Θεσσαλούς ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος.

«Η επανέναρξη των εργασιών στο δρόμο Λάρισας – Τρικάλων και φυσικά η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους αποτελεί στοίχημα για την αιρετή Περιφέρεια και για μένα προσωπικά κατά την πρώτη θητεία μας. Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα βήμα και είναι για όλους μας μια σημαντική στιγμή. Απομένει, η τρίτη εργολαβία που περιλαμβάνει την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων από την Αμυγδαλέα μέχρι το Ζάρκο», επισήμανε ο Κώστας Αγοραστός.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έστειλε κόμη μια φορά μήνυμα στις εργοληπτικές εταιρείες να προχωρήσουν τα έργα με ταχύτητα διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα στην κατασκευή τους, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας πρόκειται να παρακολουθούν διαρκώς την πορεία των έργων.

«Η τοπική κοινωνία έχει καταβάλλει βαρύ φόρο αίματος σ’ αυτόν τον δρόμο. Είναι χρέος όλων μας να ολοκληρωθούν το ταχύτερο τα έργα, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στην κοινωνία και πάνω απ’ όλα στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, ανέδειξε τη συμβολή των έργων στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Ολοκλήρωση διαλυθεισών εργολαβιών «Κατασκευή τμήματος Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων στο τμήμα από Χ.Θ. 37+000 έως αρχή Παράκαμψης Μεγαλοχωρίου (Χ.Θ. 53+197,50) και παράπλευρων και κάθετων αγροτικών οδών» και «Κατασκευή γέφυρας Πηνειού στο Κουτσόχερο μετά των προσβάσεων», μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ – ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΑΒΕΤΕ» κ. Κωνσταντίνου Κόκκινου, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης, ο Προϊστάμενος Έργων κ. Αντώνης Γαλερίδης και ο επιβλέπων του έργου κ. Ανέστης Τριανταφύλλου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 18.297.741,30€ συν ΦΠΑ και αφορά την ολοκλήρωση του ημιτελούς τμήματος της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων από Χ.Θ. 37+000 έως Χ.Θ. 53+197, συνολικού μήκους 16.200 μ περίπου, με την εκτέλεση εργασιών Χωματουργικών έργων, Οδοστρωσίας, Ασφαλτικών, Σήμανσης – Ασφάλισης, Πρασίνου και οδικού ηλεκτροφωτισμού. Για την ολοκλήρωση του ανωτέρω τμήματος της Ε.Ο. θα απαιτηθεί η κατασκευή της γέφυρας του ανισόπεδου κόμβου Πετρόπορου στη Χ.Θ. 46+528 καθώς και η ολοκλήρωση των γεφυρών των παράπλευρων οδών στη Χ.Θ. 45+500. Επίσης θα απαιτηθεί η μετατόπιση του αγωγού καυσίμων σε δύο θέσεις της περιοχής του έργου, συνολικού μήκους 2.000μ. περίπου.

Στην παρούσα εργολαβία περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση της νέας γέφυρας του Πηνειού στο Κουτσόχερο, μετά των προσβάσεών της, από τη Χ.Θ. 18+300 έως τη Χ.Θ. 20+100. Ο φορέας της γέφυρας έχει ολοκληρωθεί και υπολείπονται η ολοκλήρωση της κατασκευής των επιχωμάτων, η Οδοστρωσία, τα Ασφαλτικά σε όλο το μήκος του έργου, οι εργασίες Σήμανσης και Ασφάλισης, καθώς και ο οδικός ηλεκτροφωτισμός. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 24 μήνες.

Οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις έχουν συντελεστεί, ενώ ήδη εκτελούνται αρχαιολογικές εργασίες στις προβλεπόμενες θέσεις, ώστε να είναι απρόσκοπτη η κατασκευή του έργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει