Αγιασμός έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών στην Αγριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Αγιασμός έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών στην Αγριά

Μετά από απαίτηση των κατοίκων του Δήμου, η ΕΚΠΟΛ σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου επαναλειτουργούν το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών στην Αγριά, στο χώρο του ξενοδοχείου «Vallis» και απέναντι ακριβώς από το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ο εφημέριος της Αγριάς Πατήρ Βαρνάβας έκανε τον Αγιασμό του κέντρου παρουσία του προέδρου της ΕΚΠΟΛ κ. Χαλέβα και του Αντιπροέδρου της κ. Μπλάνα. Ο π. Βαρνάβας ευχόμενος για την επιτυχία της λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών δώρισε την εικόνα του Αγίου Ραφαήλ

Η λειτουργία του κέντρου έχει σα στόχο την ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού τουρισμού στη Θεσσαλία και επίσης την ενημέρωση των πολιτιστικών και τουριστικών φορέων της Θεσσαλίας. Είναι μεγάλη η σημασία και η ιδιαιτερότητα του Πολιτιστικού Τουρισμού, που ορίζεται ως ο τουρισμός που βασίζεται σε πολιτιστικούς πόρους και συμπεριλαμβάνει: Παράδοση, Γλώσσα, Ιστορία, Μυθολογία, Τοπία, Φυσικό και Δομημένο Περιβάλλον, Αρχαιολογία, Μουσεία, Φεστιβάλ, Γκαλερί, Καλές Τέχνες, Θέατρο, Γαστρονομία, Προσκυνήματα, Αγορές, καθώς και συνδυασμό των παραπάνω μεταξύ τους αλλά και με συμβατικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κ. Χαλέβας δήλωσε πως το Κέντρο θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει άμεσα με άτομα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο του, δηλ την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας, με δεδομένο μάλιστα ότι το συγκεκριμένο κέντρο πληροφόρησης εξειδικεύεται στον πολιτιστικό τουρισμό και βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο, που αποτελεί τουριστική πύλη εισόδου σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς του Πηλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει