“Αδέλφια μας δανειστές να πάτε να κουρευτείτε”

Τι παραμύθια μας έχετε πει μέχρι σήμερα; τι ανακρίβειες ξεστομίζετε κάθε μέρα; τόσο εσείς όσο και τα πληρωμένα «παπαγαλάκια» σας;

Τι θράσος έχετε και υποβάλλετε καθημερινά το λαό σε ψυχρό ντους και του θέτετε συνεχώς ψευδοδιλλήματα;

Για ποια σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία μας λέτε τόσο καιρό; Πώς αποσοβήσατε την στάση πληρωμών των μισθών και των συντάξεων με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου; Άλλα μας λέτε, άλλα διαβάζετε, άλλα συμφωνείτε και άλλα ψηφίζετε; Όλα αυτά τα ψεύδη αποδεικνύονται με τα δικά σας στοιχεία, αυτά που ψηφίσατε, αυτά του περιβόητου «σωτήριου» μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Πάρτε μολύβι και χαρτί:

Είναι αλήθεια ή ψέματα;

ότι οι τόκοι εξυπηρέτησης των δανείων ενώ το 2009 ήταν 12,325 δίς € το 2015 με όλα αυτά που υφίσταται ο πολίτης-καταναλωτής και με όλες τις παρεμβάσεις θα είναι 23,4 δις €.;(Βλέπε σελ. 12 του Νόμου Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 που ψηφίσατε).

Είναι αλήθεια ή ψέματα;

ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2009 ήταν 298,7 δίς € και μετά την οικονομική αφαίμαξη του λαού και τις λοιπές παρεμβάσεις θα είναι το 2015 στα 401,3 δις €; (βλέπε σελ.13 του Νόμου), και με το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας (βλέπε αποκρατικοποιήσεις) θα είναι το 2015 στα 351,35 δις €;

Είναι αλήθεια ή ψέματα;

ότι το χρέος της γενικής Κυβέρνησης ως ποσοστό % στο ΑΕΠ το 2009 ήταν 127,1% και μετά την «θυσία» και του τελευταίου ευρώ του μισθωτού και του συνταξιούχου θα είναι το 2015 στο 159,3%;

Τότε τι μας τσαμπουνάτε ότι σώσατε τη χώρα από την χρεοκοπία το 2010; Με όλα τα παραπάνω, που εσείς ψηφίσατε, το 2015 όταν όλα θα είναι αυξημένα δηλ. οι τόκοι προς τους δανειστές, το χρέος της χώρας σε απόλυτους αριθμούς και το χρέος ως ποσοστό στο ΑΕΠ, σε τι κατάσταση θα είναι η χώρα;

Σε χρεοκοπία ή σε κοινωνική αλλά και εθνική διάλυση; Φτάνει το παραμυθάκι. Μη ψελλίζετε οικονομικούς όρους με φιλολογικές αναλύσεις.

Μη πλάθετε ανούσιες δικανικές εκφράσεις για να αποκαλύψετε την έλλειψη πατριωτικού πολιτικού θάρρους. Μη εκφυλίζετε τις οικονομικές έννοιες, με εξωεπιστημονικούς όρους προκαλώντας το γέλιο και τον εκνευρισμό του μέσου πολίτη.

Τι «μασκαριλίκια» είναι αυτά, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι για να …αγιάσουμε; Βαφτίζουμε την χρεοκοπία σε «επιλεκτική χρεοκοπία»! Λες και αν ο ασθενής χαροπαλεύει, ο γιατρός θα λέει, πως μπορούμε να το σώσουμε με μία «επιλεκτική» ευθανασία! Πάρτε θέση τώρα, πριν είναι πολύ αργά.!

Τα τακτικά έσοδα της χώρας ήταν το 2009 στα 52,307 δίς € και το 2015 θα είναι 63,596 δίς €. Από αυτά για το 2009 τα 49,724 δις(ποσοστό 95,06%) είναι από έμμεσους και άμεσους φόρους και το 2015 θα είναι τα 59,234 δις € (ποσοστό 93,14%). (βλέπε σελ. 12 του Νόμου). Οι δε δαπάνες για μισθούς και συντάξεις το 2009 ήταν 24,487 δίς € και μετά τις περικοπές το 2015 θα είναι 20,46 δίς €. (βλέπε σελ.15 του Νόμου).

Άρα ήταν παραμύθι, πως αν δεν ψηφιζόταν το «μεσοπρόθεσμο», την άλλη μέρα δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και έτσι υφαρπάξατε, με το ωμό αυτόν εκβιασμό, την ψήφο των βουλευτών.! Όλα αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία, τα «μπουκωμένα» Μ.Μ.Ε τα κάνανε γαργάρα και βομβάρδιζαν τον Ελληνικό λαό για το ποιος είναι πιο πολύ πατριώτης, αυτός που αγωνίζεται για την «δήθεν» σωτηρία της χώρας ψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο ή αυτός που τολμά να πει την αλήθεια;

Γνωρίζω, πως όταν κάποιος χρωστάει και δεν μπορεί να πληρώσει, πηγαίνει στους δανειστές του και διαπραγματεύεται. Παρουσιάζει τα στοιχεία της μη δυνατότητας αποπληρωμής όλου του χρέους και διεκδικεί το χρέος του να γίνει διαχειρίσημο ή με κούρεμα του ίδιου του χρέους ή με κούρεμα των τόκων και με περίοδο χάριτος, ώστε να κανονίσει τα οικονομικά του, έτσι ώστε, να μπορέσει κάποτε να αποπληρώσει. Εμείς τι κάνουμε…;

Λεονταρισμούς και γενναιοδωρίες. Ότι μπορούμε όλα να τα πληρώσουμε.! Ψέματα, αφού όλα αυτά που ψηφίσαμε το αντίθετο λένε.! Πουλάμε , ξεπουλάμε, χρεοκοπούμε το λαό καθημερινά για να πληρώσουμε τους «επενδυτές-δανειστές» ώστε αυτοί να μη χάσουν τίποτα.

Αφού και αυτοί ρίσκαραν ποντάροντας στα Ελληνικά ομόλογα τα οποία αγόρασαν με τας υποδείξεις των «λαμπρών νέων» των οίκων αξιολόγησης. Αυτός που «επενδύει» αναλαμβάνει και κάποιο ρίσκο. Από τον τελευταίο επαγγελματία, μέχρι τον μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό επενδυτή.

Έτσι είναι η ζωή! Αδέλφια μας δανειστές, αποδεχθείτε μόνοι σας το ποσοστό του ρίσκου σας και …«αυτοκουρευτείτε», γιατί δεν βλέπω διεκδίκηση από τον δανειζόμενο και τον αδυνατούντα να σε πληρώσει!

Είναι φαίνεται, όλοι τους, πρώην…λέοντες και νυν κότες!

Σε όλους αυτούς, κλείνοντας αυτήν μου την παρέμβαση, τους αφιερώνω ένα στοίχο του μεγάλου ποιητή Κώστα Βάρναλη:

«Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου!

Κι άμα σε φτύνει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός.

Και θα έχει τα πρωτεία, στη σάπια πολιτεία».

Αιδώς αργείοι!

Γιώργος Μητροπέτρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει