Αδικαιολόγητο ψαλίδι στις εφημερίες των ιατρών Ε.Σ.Υ. του Νομού Μαγνησίας

Επισημαίνει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε οικονομική ομηρία βρίσκονται οι νοσοκομειακοί ιατροί και οι ιατροί των Κ.Υ. του Νομού Μαγνησίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τις κανονικές τους εφημερίες εδώ και πολύ καιρό. Η αφερεγγυότητα του Ελληνικού Δημοσίου και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Υγείας έχει φέρει τους ιατρούς που δεν πληρώνονται σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση, οδηγώντας τους στη μοναδική λύση που τους απομένει, στην επίσχεση εργασίας. Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στις δομές υγείας του Νομού καθώς και της αδικαιολόγητης περικοπής στο ποσό των οφειλόμενων εφημεριών των ιατρών, κατέθεσε ερώτηση επί του θέματος προς τον Υπουργό Υγείας.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Το ποσό των κανονικών εφημεριών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τελικής μισθοδοσίας και η οποιαδήποτε αδικαιολόγητη περικοπή του μειώνει ακόμη περισσότερο το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών των νοσοκομειακών ιατρών. Αν και οι νοσοκομειακοί ιατροί πληρώθηκαν πρόσφατα για κάποιες εφημερίες των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, (και πάλι σημαντική καθυστέρηση), οι αποδοχές τους είχαν περικοπεί κατά 10 – 15%. Επιπροσθέτως, οι ιατροί των Κ.Υ. του νομού έχουν να λαμβάνουν εφημερίες για διάστημα πέντε μηνών.

Αξίζει να επισημανθεί πως η περικοπή στα καταβεβλημένα ποσά των εφημεριών ήρθε απροειδοποίητα οδηγώντας σε μεγαλύτερη συρρίκνωση της προβλεπόμενης μισθοδοσίας των νοσοκομειακών ιατρών, οι οποίοι υφίστανται όχι μόνο ψυχολογική και σωματική κόπωση, εξαιτίας των αλλεπάλληλων εφημεριών, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και οικονομική εξαθλίωση, υποτιμώντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς αιτιολογείτε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών;

Πότε προβλέπετε να καταβληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες στο σύνολο των νοσοκομειακών ιατρών;

Πώς αιτιολογείτε την εντολή για ψαλίδι στα ποσά των κανονικών εφημεριών της τάξεως του 10-15% ;» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει